Easy Web Search
Image default
Hobby en vrije tijd

De meest handige potjes om voedsel in te bewaren

Voedselcontainers zijn een handig hulpmiddel om restjes, maaltijden of fruit en groenten in te bewaren. Door voedsel op de juiste manier te bewaren hoef je niks te verspillen! Voedselcontainers zijn er in veel verschillende soorten, vormen en maten. In dit artikel lees je alles over de meest handige potjes en containers om voedsel in te bewaren.

Plastic

Plastic voedselcontainers zijn een goedkope optie en kunnen vaak in de vaatwasser geplaatst worden. Ze gaan lang mee en zijn gaan niet makkelijk kapot. Het nadeel van plastic voedselcontainers is echter dat ze bepaalde geurtjes kunnen absorberen die er niet meer uitgewassen kunnen worden. Na enige tijd kan plastic daarbij krom gaan trekken.

Glas

Ben je op zoek naar voedselcontainers die er aantrekkelijk uitzien? Dan zijn glazen voedselpotjes de beste keuze. Door glazen potjes te gebruiken kun je gemakkelijk herkennen welk voedsel er in zit en daarbij is glas krasbestendig. Glazen potjes kan je in verschillende vormen krijgen. Zo kent iedereen wel de vierkante en ronde potjes,  maar heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om zeshoekige glazen potjes te kopen met een sluiting van rubberen ringen. Dit worden ook wel zeshoekige weckpotjes genoemd. Het nadeel is echter wel dat je glazen potjes niet kan laten vallen.

Roestvrij staal

Roestvrije stalen voedselcontainers zijn de meest duurzame keuze. Deze containers zijn onverwoestbaar en worden vaak afgesloten met een deksel van plastic of siliconen. Behalve dat RVS onbreekbaar is, is het niet giftig en neemt deze geen smaken of geuren op. RVS containers zijn echter wel aan de duurdere kant en ze kunnen niet in de magnetron geplaatst worden.

Keramiek

Keramische containers zijn niet alleen erg aantrekkelijk, maar ook zeer duurzaam en kunnen in de magnetron, de oven en op het fornuis geplaatst worden. Let wel op dat keramische voedselcontainers kunnen breken bij extreme temperatuurschommelingen.

Acryl

Acryl is een soort plastic zonder gifstoffen. Dit heet ook wel BPA-vrij, wat betekent dat er geen schade aan het voedsel wordt aangericht door gifstoffen uit het plastic. Acryl is erg duurzaam en valbestendig. Voedselcontainers van acryl kunnen echter beter niet in de magnetron of de vaatwasser gezet worden.

Vacuümzakken

Door voedsel vacuüm te verpakken blijft het langer vers en blijven de smaken van het voedsel langer aanwezig.

Metaal

Metalen voedselcontainers zijn redelijk luchtdicht, waardoor het voedsel langer houdbaar blijft. Vaak zijn metalen containers geschikt voor het bewaren van sauzen of andere kleine hoeveelheden voedsel. Zet metalen containers nooit in de magnetron.

Koper

Koper ziet er prachtig uit en is daarbij een van de meest duurzame materialen. Koperen voedselcontainers absorberen geen geurtjes van de inhoud. Het beste kun je koperen containers met de hand afwassen.

Siliconen

Heb je weinig opslagruimte in de keuken? Dan kunnen siliconen voedselcontainers een hoop ruimte besparen. De meeste van deze containers zijn namelijk inklapbaar. Daarbij bieden siliconen containers het voordeel dat ze geen geuren opnemen, duurzaam en magnetronbestendig zijn.