Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De ontwikkeling van de motoriek van je kindje

De ontwikkeling van kinderen gaat in een behoorlijk hoog tempo. Wellicht klinkt het ietwat cliché, maar probeer te genieten van elke seconde met je kind. Je hebt, voor je het weet, irritante pubers die niet luisteren en zich rebels gedragen. Met name de peuterfase vliegt voorbij voor je er erg in hebt. In deze fase worden allerlei bewegingen veel soepeler, zo ook de motoriek van je peutertje. Je kind leert onder andere hinkelen en het rijgen van kralen. Daarnaast leert je kindje praten en wordt hij of zij ook wat socialer. Je kunt dus wel stellen dat de motorische ontwikkeling van je kindje zeer essentieel is.

Wat betekent de motorische ontwikkeling van je peuter?

Als het gaat over leren bewegen, spreek je van de motorische ontwikkeling. Alle bewegingen van je peuter breiden zich meer en meer uit. Natuurlijk verschilt het enorm per kind hoe vlot dit allemaal loopt. De motoriek kun je indelen in de fijne motoriek en de grove motoriek. De grove motoriek heeft betrekking op de bewegingen die je kindje met het lichaam maakt. Dansen, springen en fietsen met een loopfiets 2 jaar zijn voorbeelden van de grove motoriek. Met name de leeftijd van 24 tot 30 maanden is cruciaal als het gaat om een loopfiets 2 jaar. De fijne motoriek gaat over het gebruik van spieren in vingers en handen. Hierbij kun je denken aan activiteiten zoals bestek vasthouden en tekenen bijvoorbeeld.

De stimulering van de grof motorische ontwikkeling

Het is belangrijk om de grove motoriek te blijven stimuleren. Je wilt natuurlijk dat je kindje mee kan doen met gym- en zwemles en lekker kan buitenspelen met zijn of haar vrienden en vriendinnen. Deze ontwikkeling kan gestimuleerd en ondersteund worden op talloze manieren. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je peutertje buiten gaan spelen. Verder kun je de dingetjes die je kindje al kan beetje bij beetje uitbreiden. Daarnaast is het essentieel dat de schermtijd van je peuter omlaaggaat, zodat je kindje actief blijft. Bovendien is peuterdans dé manier om de fantasie, sociale ontwikkeling en de motoriek van je peuter te stimuleren. De belangrijkste stimulans is toch wel het geven van complimenten aan je kindje. Zo krijgt je kind meer zelfvertrouwen en zal hij of zij veel meer durven. Wees dus trots op je peuter en laat dit vooral merken!

https://fietsie.nl/loopfiets-2-jaar/