Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De beste verpakkingstips voor bij een verhuizing

Verhuizen is op zichzelf al vermoeiend genoeg, dus daar hoeven geen logistieke zorgen bij over hoe je al je spullen het beste mee kunt krijgen. Gelukkig zijn er enkele tips die jou erbij kunnen helpen om je verhuizing soepel te laten verlopen. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Gebruik inpakpapier tegen schade

Bij een verhuizing wordt er veel gesjouwd en gestapeld, met een groot aantal spullen dat los door de dozen rolt. Zo neem je vast wel een doos vol met kopjes en glazen mee. Omdat deze erg fragiel zijn, is het niet verstandig om ze zomaar bij elkaar in een doos te doen, zonder dat ze eerst ingepakt worden. Door ze in te pakken in inpakpapier of andere verpakkingsmaterialen, bescherm je je spullen tegen schade, zoals krasschade. Hierbij is het beter dat je te veel inpakpapier gebruikt dan te weinig, omdat hoe meer inpakpapier je gebruikt, hoe groter de kreukelzone rondom het voorwerp wordt.

Kies de juiste verpakkingsmaterialen

Voor ieder soort voorwerp dat je meeneemt, heb je een ander soort verpakkingsmateriaal nodig. Zo heb je misschien bijvoorbeeld wel een mooie porseleinen vaas die je mee wilt nemen. In dit geval, kan je deze het beste inpakken in noppenfolie, ofwel bubbeltjesplastic. Hiermee kan je makkelijk de gehele vaas een paar keer omwikkelen in de folie, zodat het voorwerp goed beschermd wordt tegen valschade. Als je voedsel of medicatie meeneemt, kan je deze het beste bewaren in een isothermische doos, waarin de temperatuur constant blijft. Op deze manier zorg je ervoor dat het voedsel niet gaat beschimmelen. Ten slotte kan je ook nog een doos vol elektronische onderdelen willen vervoeren. In dit geval is het verstandig om gebruik van een antistatische verpakking. Op deze manier bescherm je de kleine elektrische onderdeeltjes van een apparaat.

https://verpakgigant.nl/