Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Rijschool Oosterhout

Er zijn heel erg veel rijscholen in Nederland en rijschool Oosterhout is daar een van!  Zij bieden rijlessen aan studenten die graag hun roze pasje willen halen. Het grootste voordeel van rijschool Oosterhout is dat je wordt gekoppeld aan één vaste instructeur. Zit zorgt ervoor dat je en fijne band creëert en het niet erg vind om fouten te maken bij je instructeur.

 

Het Fonds Slachtofferhulp

Op de openbare weg kunnen heel erg veel ongelukken gebeuren. Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Hiervan belanden zo’n 130.000 mensen op de spoedeisende hulp. Er overlijden meer dan 600 personen gemiddeld per jaar door een auto-ongeluk. Nu blijkt wel uit onderzoek dat het aantal verkeerdoden door de jaren heen is gedaald, namelijk met 60%. Dit zal door verschillende oorzaken komen; betere auto’s, veiligere wegen en betere rijopleiding.

 

Uit onderzoek is gebleken dat voornamelijk jongeren betrokken zijn bij ongelukken. Dit komt doordat jongere mensen minder ervaring hebben met het autorijden. Ook spelen er andere factoren mee, zoals extra gevoeligheid voor gebruik van geneesmiddelen in het verkeer.

 

Theorie-examen

Voordat je op praktijkexamen mag, moet je eerst je autotheorie halen. Dit is een toets van ongeveer 60 vragen waarbij je verschillende vragen krijgt over verkeersborden en situaties in het verkeer. De toets bestaat in het kort uit 3 verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is gevaarherkenning, je moet hierbij kunnen herkennen wat gevaar is en hoe je moet handelen. Het tweede onderdeel is kennis, hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen. Het derde onderdeel is het inzicht, hierbij met je laten zien dat je de regels kunt toepassen en de juiste beslissingen kunt nemen. Al met al kost het veel tijd om je rijbewijs te halen, maar als je hem hebt behaald kun je lekker gaan rijden!

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-oosterhout/