Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat is etherische olie en is er een verschil tussen essentiële of aromatische olie?

Voor diegenen die zoeken naar een goede manier om voor de huid te zorgen, wordt vaak een etherische of essentiële olie aangeraden. Ditzelfde geldt voor mensen die een verademing van de luchtwegen zoeken, of voor zij die iets extra’s willen toevoegen aan hun voeding. Zoals u ziet, is deze olie erg gewild voor een groot aantal redenen. Maar wat is het nu precies en voor welke doeleinden kan het allemaal worden gebruikt? Hieronder vindt u meer informatie over alles rondom etherische olie.

Wat is het?

Etherische of essentiële olie wordt verkregen uit planten doormiddel van destillatie of middels persing. In het flesje is de olie vloeibaar, maar zodra het in aanraking komt met de buitenlucht wordt het een vluchtige olie. Dit betekent dat de olie verdampt en vervliegt in de lucht. Op deze manier zullen ook de aroma’s van de olie snel verspreiden, waardoor het ook wel aromatische olie wordt genoemd. Van verschillende planten kunnen verschillende oliën worden gemaakt, waardoor u voor iedere toepassing wel een geschikte olie kunt vinden.

Verschillende benamingen

De olie heeft dus drie verschillende roepnamen, die vaak verwisseld worden. Allereerst is er dus de aromatische olie, wat inhoudt dat de olie een sterke geurende eigenschap heeft. Daarom wordt er ook vaak bij lekker ruikende oliën gesproken van een aromatische olie. Als tweede is er de benaming essentiële olie, wat een minder logisch verband heeft met de functie. De olie kan namelijk zeker helpen met bepaalde kwalen, maar dat maakt het nog niet ‘essentieel’. De benaming komt echter van het Engelse woord ‘essence’, wat aroma betekent. Eigenlijk betekenen deze beide benamingen dus hetzelfde. De naam etherische olie heeft wel te maken met een specifieke eigenschap. Etherisch betekent namelijk dat een bepaalde stof snel verdampt, wat dus betrekking heeft op de vluchtigheid van de olie.

https://review-pagina.nl/