Easy Web Search
Image default
Geschenken

De beste persoonlijke geschenken voor werknemers

Als je als ondernemer een of meerdere werknemers in dienst hebt dan weet je hoe waardevol ze zijn voor de dagelijkse werkzaamheden en de groei van je bedrijf. Het is daarom dus ook niet verwonderlijk dat bedrijven er voor kiezen om hun personeel in het zonnetje te zetten. Een van de traditionele manieren om dit te doen is het uitdelen van kerstpakketten in de laatste maand van het jaar. Er zijn echter steeds meer ondernemingen die ervoor kiezen om geschenken aan werknemers met grote regelmaat weg te geven. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die hun beste verkopers maandelijks in het zonnetje zetten en weer andere belonen de klantvriendelijkheid van hun medewerkers.

Wanneer is het beste moment om een geschenk te geven?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de werknemers die je in het zonnetje wilt zetten een voor een in je kantoor te roepen om hen te bedanken voor hun werkzaamheden. Maar een feestje bouwen is toch veel leuker? Een gezellig feestje op kantoor of in een gehuurde zaal zorgt ervoor dat het personeel even stoom af kan blazen en ze kunnen elkaar in die tijd op een andere manier leren kennen. Dat schept een band en het is een goede teambuilding ervaring die jouw bedrijf ten goede komt.

Hoe kies je de beste geschenken?

Natuurlijk kun je iedere keer dat je als werkgever geschenken aan personeel uitdeelt kiezen voor hetzelfde geschenk. Op die manier bespaar je misschien geld maar je werknemers zullen er niet snel blij van worden. Juist door een persoonlijk geschenk te kiezen laat je een personeelslid zien dat je hem of haar op prijs stelt simpelweg omdat je weet welke interesses deze persoon heeft. Door deze blijk van waardering zal de persoon in kwestie zich nog beter thuis voelen binnen de organisatie en tevreden werknemers zorgen voor meer productiviteit.

Welke persoonlijke geschenken zijn er verkrijgbaar?

Om de beste persoonlijke geschenken voor werknemers te kiezen kun je vanzelfsprekend gebruik maken van het internet. Er zijn volop sites en platforms te vinden die dit soort producten verkopen en bezorgen. Bij sommige van deze sites kan je een bedrag instellen waarna een werknemer zelf zijn of haar eigen geschenk kan kiezen. Op andere sites kun je geschenken van klein tot groot kiezen. Zo heb je voor een paar euro al een snoeppot die gevuld is met chocolade en zoetigheden, wie houdt daar nu niet van? Andere voorbeelden van geschenken zijn onder meer wijnsets, bamboe theedozen, picknick rugzakken en messensets. Door het grote assortiment zal het niet moeilijk zijn een persoonlijk geschenk voor uw werknemers te vinden.

Persoonlijke geschenken en belastingen

De Nederlandse overheid heeft regels opgesteld met betrekking tot persoonlijke geschenken aan werknemers. Als je van plan bent om regelmatig personeel in het zonnetje te zetten dan is het raadzaam om daarover eerst met je belastingadviseur een gesprek te voeren. Op die manier kom je de meest recente regels te weten en voorkom je dat jouw onderneming of je werknemers in de problemen komen. Het zou tenslotte vervelend zijn als een werknemer aan het einde van het jaar extra belasting moet betalen over een geschenk. Een sigaar uit eigen doos is nu niet bepaald het beste persoonlijke geschenk voor een werknemer.