Easy Web Search
Image default
Woningen

Je huis knus voor de winter? Je doet het zo!

Als het buiten warm is, wil je dat je huis minimalistisch en luchtig is, zonder extra lagen om de vochtigheid vast te houden of de warmte binnen te houden. Maar zodra het frisjes wordt, wil je die lagen weer terug om het huis warm en gezellig te maken. Gelukkig is er niet veel voor nodig om uw ruimte uitnodigend en comfortabel te maken voor de winter. Met een paar kleine ingrepen, zoals pantoffels bij de voordeur of zachte verlichting, kunt u uw huis omtoveren tot een winterklaar toevluchtsoord. Hier zijn 9 kleine manieren om uw huis gezellig te maken.

1. Heerlijk loungen

De favoriete winteractiviteit van iedereen is binnen loungen. Met de elementen die buiten razen, is er geen beter moment om je in je gezelligste huispak te nestelen en je over te geven aan een boek of film. Loungekleding van een heerlijk zachte en warme stof is de ultieme begeleiding bij je volgende Netflix binge of podcast marathon. Hoewel een volledige kasjmier set misschien niet voor iedereen haalbaar is, moet je wat rondkijken om de perfecte loungewear set te vinden die bij je budget past. Vertrouw erop, het zal je 100% knusser thuis laten voelen.

2. Maak je huis van jou

Wil je het echte geheim van een gezellig huis weten? Om je huis perfect gezellig te maken, moet het aanvoelen als je eigen huis en dat kun je bereiken door het precies zo in te richten en te ontwerpen als jij dat wilt. Of je nu de schoorsteenmantel vult met je favoriete collectie vazen en ornamenten, de salontafel volzet met de salontafelboeken die je inspireren, of de bank volstouwt met kussens en zacht meubilair die je een warm hart toedragen, maak je huis tot jouw eigen huis en dan komt de gezelligheid vanzelf.

3. Vernieuw je beddengoed

Knisperend katoen en linnen zijn geweldig voor de zomermaanden, maar flanel is het helemaal voor de winter! Verruil je strakke satijnen lakens voor exemplaren die de warmte binnenhouden, zoals flanel of jersey. Als je toch bezig bent, vouw dan een dekbed of een deken over het voeteneind van je bed om bij de hand te hebben voor de koudste nachten.

4. Voeg warmte toe onder de voeten

Sisal en plat geweven vloerkleden zijn geweldig als het buiten warm is, maar voor de winter wil je een beetje pool. Als je niet het budget hebt voor een gigantisch vloerkleed, kun je overwegen om kleinere vloerkleden op strategische plekken te leggen, zoals naast het bed, onder de salontafel, of voor je favoriete leesstoel.

5. Zet pantoffels klaar

De eerste stap naar een behaaglijk gevoel: Geen kille voeten! Bewaar een paar pantoffels bij de hoofdingang om aan te trekken zodra je over de drempel stapt, zodat je je comfortabel voelt vanaf het moment dat je thuiskomt van je werk. Bonus: zo voorkom je dat je sneeuw of zout van buiten mee naar binnen neemt.

6. Wissel van raambekleding

Als je normaal gesproken linnen gordijnen hebt hangen, kun je deze wisselen voor fluwelen gordijnen, of een zwaar gordijn met een thermische voering. Ze zorgen er niet alleen voor dat een ruimte er warm en gezellig uitziet, maar isoleren de kamer ook doordat ze voorkomen dat er ’s nachts koude lucht via de ramen naar binnen komt. 

7. Denk aan zachte verlichting

Wanneer het vroeger donker wordt, is het verleidelijk om vroeg naar bed te gaan. Weersta dat, maar zonder de harde verlichting, door tafellampen te voorzien van warmgekleurde LED-lampen voor een gezellige kaarsverlichte gloed die je nog steeds wakker houdt.

8. Knusse kussens

Eindelijk een excuus om je volledig over te geven aan een van die grote harige kussens! Leg een of twee grote kussens op je bank (of verander gewoon de hoezen van de bestaande kussens) om de ruimte er gezelliger uit te laten zien en te laten voelen.