Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Buitenspelen is goed voor kinderen

Buitenspeeltoestellen op een speelplaats zijn hotspots na schooltijden. Kinderen houden ervan om buiten te spelen. Het is niet alleen goed voor de conditie van kinderen om buiten te spelen en daarmee actief te zijn. Uit een onderzoek van verschillende universiteiten is het ook goed voor het herkennen van emoties en het oplossen van conflicten.

Door samen buiten te spelen met andere kinderen, kunnen kinderen beter emoties aflezen. Als je hier logisch over nadenkt dan is het eigenlijk ook heel voor de hand liggend. Tijdens het buiten spelen kan er het een en het ander gebeuren waardoor iemand verdrietig of boos wordt. Door deze ontwikkeling in een spel zien kinderen wat er gebeurt en zullen ze dit de volgende keer aan zien komen. Ook op latere leeftijd kan deze persoon beter emoties herkennen. Daarnaast ligt het oplossen van conflicten ook erg voor de hand. Tijdens het buitenspelen kunnen er problemen ontstaan, deze moeten uiteraard opgelost worden en dit kunnen kinderen uitstekend zelf doen. Hierdoor zullen kinderen later ook situaties beter in kunnen schatten en conflicten beter oplossen.

Naast het spelen van spelletjes kan het spelen met buitenspeelgoed ook zo zijn voordelen hebben. Door buitenspeelgoed (zoals een schommel, skelter of glijbaan) leren kinderen delen. Door samen met andere kinderen gebruik te maken van verschillende speeltoestellen zullen kinderen leren om te delen met elkaar. Kinderen zullen het buitenspeelgoed los moeten laten en andere kinderen hiermee zien spelen.

Kortom, kinderen spelen niet alleen voor plezier. Onbewust trainen kinderen allemaal vaardigheden en competenties die zij later nodig zullen hebben in de ‘grote mensen wereld’. Door veel buiten te spelen leren kinderen beter om te gaan met emoties, van zichzelf en van andere. Daarnaast leren ze om te gaan met problemen en conflicten, en om deze op te lossen. Tot slot leren kinderen spullen te lenen en andere hun gang te laten gaan.

https://www.buitenspeelgoed.nl/