Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De grootte van een tennisracket

Voor tennis heb je eigenlijk maar twee instrumenten nodig. Een tennisbal en een tennisracket. Veel meer dan dat heb je niet nodig. Echter zijn er bij deze spullen toch veel verschillen te vinden. In dit artikel vind je informatie over verschillen in grootte bij tennisrackets en welke invloed dat heeft op de racket zelf.

Ten eerste gaan we het hebben over de grote van een tennisracket. Er zijn drie verschillende groottes; midsize, midplus en oversized. Nu zal je wel denken ‘hoe groter hoe beter’ maar dat is niet het geval. De verschillende maten hebben namelijk elk hun eigen voor- en nadelen. Een oversized racket heeft meer kracht, waardoor je harder kan slaan en het moeilijker is voor je tegenstander om de bal terug te slaan. Dit brengt echter ook het nadeel met zich mee dat je ballen minder gericht kunt plaatsen. Dat voordeel heb je weer met een midsize en midplus racket. Hierbij kan je de ballen gerichter spelen en meer controle uitoefenen op de bal. Bij deze rackets is het nadeel weer dat je minder kracht aan de bal kan meegeven.

Hou je er dus van om harde ballen te spelen dan moet je een oversized racket nemen. Hou je er meer van om ballen te plaatsen op bepaalde plekken in het veld neem dan een midsize racket. Wil je van allebei een beetje dan kan je voor de optie midplus gaan. Head tennisracket is een uitstekend merk om je eerste tennisracket te kopen. Dit merk heeft veel opties, en van alle soorten wel een paar verschillende uitvoeringen. Voor beginnelingen is het aan te raden om te beginnen met een oversized tennisracket. Mensen die net beginnen met tennis hebben nog geen goed gevoel om ballen te plaatsen. Daarom is het voor beginnelingen beter om te starten met een oversized racket. Dan kunnen ze langzamerhand het balgevoel creëren.

https://www.kctennis.nl/