Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat doe je als je je huissleutels kwijt bent

Je komt terug van een gezellig avondje uit en begint in je tas te zoeken naar je huissleutel. Na even graaien kan je hem niet vinden. Je besluit je tas om te draaien en alles eruit te gooien. Tot je grote verbazing zit je huissleutel niet meer in je tas. Vervelend als je deze verloren bent of misschien zijn ze wel gestolen! Wat nu?

 

Doe aangifte

Gestolen of verloren maakt in dit geval niet uit. Het is slim om in beide gevallen aangifte te doen. Het is moeilijk te bepalen of de sleutels gestolen zijn of dat je ze bent verloren. Voor verzekeraars is dit ook een grijs gebied. Aangifte doen is dus niet alleen goed voor je eigen veiligheid, maar is vaak een voorwaarde van een verzekeraar om een schadeclaim te kunnen indienen.

 

Inboedelverzekering

Heb je een inboedelverzekering dan worden nieuwe sleutels vaak vergoedt door de verzekeraar. Lees wel goed de voorwaarden van je verzekering door want niet alle verzekeringen vergoeden huissleutels.

 

Nieuwe sloten

Je wilt natuurlijk je huis vanavond nog in. Daarom kan je het beste een slotenmaker bellen. Slotenmaker Roermond is bijvoorbeeld al binnen 30 minuten ter plaatse. Het vervangen van deze sloten wordt in geval van diefstal vergoed tot een maximaal bedrag van 750 euro. Dit valt vaak onder de inboedelverzekering. In enkele gevallen kan het ook onder de opstalverzekering vallen. De meeste verzekeraars eisen wel dat je je sloten binnen 24 uur laat vervangen.

 

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/