Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Breng uw horloge ter reparatie bij een expert! Kies voor Juwelier Jos

Horloge reparatie

Welke onderdelen worden het vaakst vervangen?

Horloges zijn behalve een praktisch accessoire om de tijd aan te geven ook een mode accessoire geworden. Vele mensen hebben meerdere horloges die soms net zo vaak gewisseld worden als de kleding die men draagt.

Zoals het geval is bij andere mechanische voorwerpen is het ook bij het horloge belangrijk om regelmatig een horloge reparatie of horloge onderhoud uit te voeren. Een horloge reparatie zorgt ervoor dat uw horloge gesmeerd is, waardoor beter loopt en zo ook langer meegaat.

Als juwelier zien we elke dag mensen die hun horloge ter reparatie aanbieden. 

 

Maar wat komt nu het vaakst voor als het gaat om een horloge reparatie?

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk het vervangen van de batterij. Een batterij heeft maar een bepaalde levensduur en moet regelmatig vervangen worden. Afhankelijk van het soort batterij kan dit tussen de 1 en 5 jaar liggen.

Op nummer 2 in de lijst van meest voorkomende horloge reparatie staan de kroon en de stift. De kroon is het knopje aan de zijkant van het horloge waarmee men het horloge kan opdraaien en de tijd kan verzetten. De stift is het staafje dat aan de kroon vastzit binnen in het uurwerk. Beide zijn delicate onderdelen en een stoot of een val kunnen er voor zorgen dat ze verbuigen of breken.

Op nummer 3 van de horloge reparatie lijst komt het glas van het horloge.

Er zijn verschillende soorten glas die in horloges verwerkt worden. Het ene soort glas krast sneller dan het andere. Dit hangt ook weer af van hoe vaak en wanneer u uw horloge draagt. De kans dat uw horloge beschadigt als u het bij het werk op de bouwplaats draagt is natuurlijk vele malen groter dan als u uw horloge naar kantoor draagt.

Als laatste op de lijst van de horloge reparatie staat de band van het horloge. Ook hier geldt dat het vervangen van een horlogeband afhangt van hoe vaak en wanneer en in welke omstandigheden u uw horloge draagt. De ene persoon zal jarenlang met zijn horlogeband doen terwijl een ander persoon de horlogeband misschien elk jaar moet vervangen.

Bovenstaand zijn de meest voorkomende zaken die wij bij een horloge reparatie tegenkomen. Een horloge bestaat uit vele honderden kleine onderdeeltjes die verslijten of kapot kunnen gaan. Elke horloge reparatie is daardoor uniek. Onze uurwerkmaker staat graag voor u klaar.

 

 

 

http://juwelierjos.nl