Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Breng de natuur in huis met een rieten lamp

We leven in een jachtige tijd. Stress en drukte komen dagelijks op ons af. Wij zoeken daarom een tegenwicht om rust en stilte te vinden. De natuur is ideaal om te ontspannen en de stress van ons af te schudden. Ook in onze leefomgeving proberen wij elementen uit de natuur aan te brengen. Ons huis wordt een plaats waar we thuis komen en gezellige uren met familie of vrienden willen doorbrengen. De verlichting speelt een heel belangrijke rol in het creëren van deze intieme sfeer. 

Een landelijke lamp is een originele manier om een gezellig licht te verspreiden in onze woonkamers. In tegenstelling tot andere lampenkappen in stof of metaal bijvoorbeeld, krijg je bij riet de lichtbron nog te zien. Echter schijnt ze niet rechtstreeks in de ogen en blijft daarom een aangename lichtbron. Je kan het vergelijken met licht dat door het gebladerte van bomen heen straalt: aangenaam speels en niet storend. De rieten lampenkappen bestaan in verschillende vormen en soorten. Je hebt er in fijn riet of in grof riet. De manier van weven kan gelijkmatig zijn of net heel losjes of met speciale structuren. Bolvormig, vierkant, rechthoekig of klokvormig: het kan allemaal met riet. Je kan het riet in zijn natuurlijke kleur behouden of je kan voor een geverfde versie kiezen.

Het voordeel van riet is dat het duurzaam en sterk is. Je hebt er ook bijna geen onderhoud aan: een licht sopje en je lampenkap is weer als nieuw. Riet is tijdloos. Als je op een bepaald moment besluit om van interieur te veranderen, zal riet waarschijnlijk toch bij je nieuwe interieur passen.

Een ander voordeel van riet is dat je rieten lampen hebt in verschillende soorten: landelijke hanglampen, tafellampen of vloerlampen. Daarbij komt dat je ook vele andere rieten accessoires hebt. Denk bijvoorbeeld aan rieten mandjes voor de keuken of de badkamer, een rieten bijzettafeltje voor de zithoek of een rieten kader rond de spiegel in de hall. Op deze manier kan je door gans je huis op verschillende plaatsen het riet laten terugkomen. Zo krijg je een look die ontspannend werkt. Riet straalt zachtheid en rust uit. Je kan nog verder gaan en ook op het terras of in de tuin verder werken met riet: rieten tuinmeubels, manden voor hout en ga zo maar verder. De natuur loopt gewoon van buiten naar binnen en dringt ver door in je woning.

http://www.landelijke-lampen.nl/