Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Kamperen

Kamperen is en blijft nog steeds een van de meest populaire vakanties voor de Nederlander. Je bent de hele dag in aanraking met de buitenlucht in een ontspannende setting. Je kan kiezen uit een uitgebreid aanbod aan campings. Van campings midden in de natuur, tot halve steden inclusief supermarkt. En van oude weilanden tot waterparken met een staanplaats. Het aanbod loopt ontzettend uiteen. Iedereen ontspant lekker op zijn eigen manier en dat is ook goed zo. Echter moeten we ons altijd bewust zijn dat we niet de enige zijn op de camping en dus dienen we ook rekening te houden met onze omgeving.

Ga jij met de camper of caravan op vakantie? Dan is het raadzaam om een goede achteruitrijcamera te installeren. Op de camping zijn veel spelende kinderen en omdat iedereen in vakantie modus is zal men iets minder opletten als gewoonlijk. Sowieso is het toevoegen van een achteruitrijcamera een goede verbetering van de veiligheid. Uit onderzoek van Van Zwitserland blijkt dat de kans op ongevallen tot wel 52% af neemt als er een achteruitrijcamera wordt geïnstalleerd.

Kamperen blijft nog steeds een van de meest populaire bezigheden van de gemiddelde Nederlander. De caravan voert tegenwoordig de lijst aan als meest gebruikt en daarna komt de oude vertrouwde tent. De camper snoept de laatste jaren wel een flink aandeel van de vorige twee af. Het grote voordeel van een camper is dat je niet zo afhankelijk bent van het weer. In totaal groeit het aantal nachten op de camping ook nog steeds gestaag door, in 2014 groeide dit met 4% naar 44 miljoen nachten. Campings worden steeds luxer en worden voorzien van complete waterparken, pretparken, chalets en gratis wifi. Een tegenbeweging is toch wel het Basic kamperen wat het aantal faciliteiten tot een minimum beperkt en vooral de focus legt op de wonderschone omgeving in combinatie met mooie uitzichten.

http://www.vanzwitserland.nl/