Easy Web Search
Image default
Verbouwen

Binnenschilder gezocht? Hier moet je op letten

Binnenschilderwerk is soms echt nodig. Denk hierbij aan houten kozijnen, binnendeuren, buitendeuren maar misschien ook de trap(leuning) of ander houtwerk. Ook het schilderen van muren en plafonds is nodig, het geeft de woning of het pand een frisse en nieuwe uitstraling. De binnenschilder Amsterdam is voor al deze schilderklussen inzetbaar. Zoek je een schildersbedrijf, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Schilder uit eigen omgeving

Tegenwoordig werken schilders door het hele land. Voor grote klussen wil de binnenschilder best van Groningen naar Breda reizen. Voor de klant maakt dit niet veel uit, de extra reiskosten zijn in de offerteprijs meegenomen. Maar wanneer het om een kleine schilderklus gaat dan kun je beter een schildersbedrijf uit de omgeving kiezen.

Woon je in Amsterdam? Kies dan ook voor een schilder Amsterdam. Niet alleen omdat dit bij kleine klussen in geld scheelt, ook vanwege de garantie. Mocht er achteraf iets mis zijn met het schilderwerk (kan altijd gebeuren) dan is de schilder snel ter plaatse. Bovendien kan het schildersbedrijf vooraf de werkzaamheden bekijken en zo een passende offerte maken.

Vraag om een vaste prijs

Het is heel vervelend wanneer er bovenop de genoemde prijs nog extra kosten komen. Bijvoorbeeld voor het materiaal of voorrijkosten. Vraag altijd om een vaste prijs, dan weet je ook waar je aan toe bent. Let op want soms is de offerte exclusief btw. Kijk hier goed naar want of je nu particulier of bedrijf bent: die btw komt er nog eens bovenop.

Komt de binnenschilder voor woningen jonger dan twee jaar dan geldt een btw-tarief van 21%. Voor woningen ouder dan twee jaar wordt het btw-tarief van 9% gehanteerd.

Merk en kleur van de verf of latex

Hoe kwalitatiever de verf of latex, hoe hoger de kosten. Het is heel verleidelijk om op deze kosten te besparen. Een goede binnenschilder zal uitleggen waarom hoge kwaliteit beter is. Hele goedkope verf kan snel afbladderen en is niet tot moeilijk afwasbaar.

De kleur speelt niet direct een rol met betrekking tot de prijs, maar wel wanneer het om de uitstraling gaat. Moeilijk om een kleur te kiezen? De binnenschilder komt vooraf het werk beoordelen. Deze kan gelijk advies over de verfkleur uitbrengen.

Het aantal lagen verf

Zoek je een binnenschilder, let dan ook op de professionaliteit. Is het huidige verfwerk in redelijke staat dan is het voldoende om met één verflaag klaar te zijn. Onbehandeld of nieuw hout, een nieuw gestucte muur of een ondergrond in slechte staat heeft zeker twee lagen verf nodig.

Houd in dit geval rekening met extra kosten voor grondverf of primer en een dubbele hoeveelheid verf of lak. Moet de binnenschilder ook kleine beschadigde plekken herstellen, dan brengt dit extra kosten met zich mee. Bedenk wel dat dit soort werkzaamheden ontzettend belangrijk zijn en voor een perfecte afwerking zorgen.

Garantie op het schilderwerk

Net zo belangrijk is de garantie op het schilderwerk. Bij het zoeken naar een binnenschilder is het mooi wanneer je van een goede garantietermijn gebruik kan maken. De meeste schildersbedrijven geven twee tot vier jaar garantie op het schilderwerk, maar het kan ook om aflopende garantie gaan. Bespreek dit soort zaken van tevoren.

Meerdere (bouw)klussen onder één dak

Heb je naast een schilderklus nog andere bouwklussen liggen? Denk hierbij aan betonwerk, gevelbekleding of buitenschilderwerk. Soms is het praktischer om al deze klussen bij een en hetzelfde bedrijf te regelen. Je hebt dan een vast aanspreekpunt, bijvoorbeeld wanneer je de WAM groep inschakelt. Dit bedrijf is niet alleen werkzaam als schilder Amsterdam maar werkt op verschillende bouw- of renovatieprojecten. Vakmensen waar je echt iets aan hebt.

https://wamgroep.nl/schilder-amsterdam/