Easy Web Search
Image default
Beauty en verzorging

Bezoek Tandartswereld.nl voor een nieuwe elektrische tandenborstel

Als u op zoek bent naar een nieuwe elektrische tandenborstel, weet dan dat Tandartswereld.nl een heel breed aanbod daarvan heeft. Voor het geval u nog nooit een elektrische tandenborstel heeft gebruikt, leggen we eerst uit hoe zo’n tandenborstel werkt en vervolgens wat de voordelen van het gebruik ervan zijn. De prijzen lopen nogal uiteen. Dat heeft ook te maken met de hulpmiddelen en extra’s die worden geboden. Daar noemen we er een aantal van.

Hoe werkt een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel kan sonisch of roterend oscillerend werken. Van het sonische type lijkt de borstel op die van een normale tandborstel waarmee u met de hand poetst. Die borstel gaat zijwaarts heen-en-weer en trilt tegelijkertijd. De kop van het roterend oscillerend type heeft een klein rond borsteltje. Dat borsteltje gaat op-en-neer en roteert.

Voordelen van een elektrische tandenborstel

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat al na vier weken gebruik, het verschil tussen de poetsresultaten tussen de elektrische en normale tandenborstel duidelijk is te zien in het voordeel van eerstgenoemde. Het verschil gaat dus verder dan de manier van gebruik. De plaque wordt beter verwijderd. Het resultaat is een schoner gebit en de kans op cariës is kleiner. Qua plaque-verwijdering werkt het oscillerende-roterende type elektrische tandenborstel beter. Het sonische type maakt beter schoon tussen de tanden. Bij een goed gebruik brengen elektrische tandenborstels geen schade toe aan tandglazuur of -vlees. Het frequent gebruik van elektrische tandenborstels met een tandpasta die wittere tanden opleveren, wordt afgeraden.

Hulpmiddelen en extra’s

Elektrische tandenborstels kunnen met allerlei hulpmiddelen en extra’s komen, zoals:

 • Poetsstanden
  Duurdere modellen hebben diverse standen. De verschillen zijn poetsduur, intensiteit en soort beweging.
 • Timer
  De timer geeft aan wanneer het poetsen klaar is of dat u naar een ander deel van het gebit dient te gaan.
 • Poetsdruksensor
  Deze sensor geeft aan als u te hard drukt.
 • Smartphone-app
  Een smartphone-app wordt steeds vaker meegeleverd. Die helpt u bij het goed poetsen.
 • Reisetui
  Een reisetui is handig als u op reis gaat. Bij dure modellen kan daarmee de batterij worden opgeladen.
 • Tweede houder
  Elektrische tandenborstels worden ook wel in duoverpakking verkocht.

Tandartswereld.nl

We noemden al Tandartswereld.nl en dat die webwinkel een grote verscheidenheid aan elektrische tandenborstels biedt. Die zijn van de bekende merken Philips en Oral-B. De apparaten van Philips zijn van het sonische type en die van Oral-B van het roterend oscillerend type. Elektrisch poetsen is beter dan met de hand. Dus bezoekt u eens de website Tandartswereld.nl.

https://www.tandartswereld.nl/product-categorie/elektrische-tandenborstels/