Easy Web Search
Image default
Zakelijke dienstverlening

Beter supplier management begint met een spend analyse

Supplier management optimaliseren aan de hand van een spend analyse: het klinkt logisch, en dat is het ook. Voor uw onderneming is het van groot belang om het supplier management zo strak mogelijk in te richten. Een spend analyse geeft inzicht in de huidige situatie en wijst op punten waar verbetering te behalen is. Dankzij technologische ontwikkelingen wordt het makkelijker om complexe analyses te maken van de inkoopprocessen. Aan de hand daarvan is het mogelijk om het supplier management te verbeteren.

Een spend analyse leidt tot beter supplier management

In een tijd van big data en technologische vooruitgang is informatie goud waard. In die zin is een spend analyse voor iedere onderneming de moeite waard. Vooral als u veel leveranciers heeft en slecht inzicht in uw uitgaven, ligt het voor de hand om een inkoopadviesbureau als Grippr hier naar te laten kijken. Hoe verbetert u het supplier management aan de hand van een spend analyse?

Kostenbesparing door meer inzicht

Een spend analyse geeft de informatie die u nodig heeft om het management van leveranciers beter in te richten. Dat betekent vaak kostenbesparing, want het inkoopproces wordt efficiënter ingedeeld. Categoriseren en beoordelen van leveranciers geeft ook veel inzicht in hoe uw leveranciers presteren – en waar verbeteringen behaald kunnen worden. Daarnaast is het hebben van een goed leveranciersportaal essentieel voor een bedrijf.

Van archiefkast naar de ‘cloud’

Contractmanagement heeft een ware revolutie ondergaan. Moderne supplier management software maakt contracten en gegevens altijd en overal bereikbaar. Dat verbetert communicatie en verlaagt de risico’s die u neemt. De software geeft zelfs aan wanneer contracten verlopen. Doordat leveranciers de informatie zelf kunnen bijwerken in het systeem, heeft u altijd een up-to-date beeld van de stand van zaken.

Vraag een inkoopadviesbureau om raad

Wilt u het inkoopproces van uw bedrijf in kaart brengen en optimaliseren? En wilt u de nieuwste software gebruiken om uw leveranciersbeheer te moderniseren? Dan is het een goed idee om een inkoopadviesbureau in te schakelen.