Easy Web Search
Image default
Beauty en verzorging

6 Fabels over een ooglidcorrectie

In het geval van hangende oogleden, kan er een ooglidcorrectie uitgevoerd worden. Dit kan zowel medische redenen hebben, zoals hoofdpijn en een verminderd zicht, als esthetische redenen, zoals een vermoeide blik. Bij het overwegen van een ooglidcorrectie en het zoeken van informatie hierover, kom je allerlei informatie tegen. Bijvoorbeeld over de hersteltijd of over de vergoeding van Ooglift tarieven.  Niet al deze informatie is correct. In deze blog lees je 6 fabels over een ooglidcorrectie.

 

1. Een ooglidcorrectie kan schade aan het gezichtsvermogen veroorzaken

Een reden waarom veel mensen erg twijfelen over een ooglidcorrectie is de angst voor schade aan het gezichtsvermogen. Dit is echter niet nodig, want bij een operatie bij een erkend plastisch chirurg zou dit nooit het geval moeten zijn. Een erkend chirurg gaat uiterst nauwkeurig te werk. Kort na de ingreep is er weliswaar een kleine kans dat je moet wennen aan de extra hoeveelheid licht die in je ogen valt, maar dit is een kwestie van gewenning. Het gaat snel weer over.

2. De correctie werkt maar voor even

Helaas denken veel mensen dat een ooglidcorrectie na een korte tijd uitwerkt en dat de oogleden weer gaan hangen. Dit is niet waar. Met een ooglidcorrectie wordt de tijd als het waren een groot aantal jaren terug gedraaid. Natuurlijk gaat het verouderingsproces door en kan het zijn dat je na 10-15 jaar weer wat meer hangende oogleden hebt. Echter, zodra je bewust bezig bent met een goede huidverzorging en een gezond leven, dan zou het effect van de ooglidcorrectie nog veel langer zichtbaar moeten blijven.

3. De kosten van een ooglidcorrectie worden nooit vergoed

Dit is niet waar. Er zijn vrij strenge voorwaarden voor de vergoeding van Ooglift tarieven, maar in het geval van ernstige gezichtsbeperking door hangende oogleden of hangende oogleden door verslapte of verlamde bovenoogleden door een chronische ziekte of afwijking wordt de ooglidcorrectie vergoed. Bovendien kom je bij sommige verzekeraars in aanmerking voor vergoeding als je een bepaalde aanvullende verzekering hebt.

4. Het herstel van een ooglidcorrectie duurt lang

Vaak wordt er in informatie over ooglidcorrecties overdreven over de duur van het herstel. Over het algemeen is het aan te raden om een weekje vrij te plannen, maar na deze week zou je zeker weer aan de slag moeten kunnen. Bovendien is het niet zo dat je in die ene week niks kunt. De meeste mensen kunnen prima lichte activiteiten doen, zoals wandelen. Het is wel aan te raden om een maandje te wachten met zware lichamelijke inspanning.

5. Een ooglidcorrectie is heel pijnlijk

Vaak is een ooglidcorrectie minder heftig of pijnlijk dan gedacht wordt. Natuurlijk is het tijdens de behandeling niet de bedoeling dat je pijn voelt, omdat dit onder een nodige lokale verdoving gaat. Zodoende voel je tijdens de behandeling alleen wat druk. Na de behandeling is er over het algemeen weinig pijn en bovendien wordt er door behandelaars vaak veel aandacht geschonken aan tips en tricks om met zo min mogelijk pijn én zo snel mogelijk te herstellen na de behandeling.

6. Een ooglidcorrectie is een seizoensgebonden behandeling

Sommige mensen denken dat ooglidcorrecties alleen in de winter uitgevoerd kunnen worden, omdat je ogen na de behandeling anders te veel in aanraking komen met de zon. Dit is echter niet waar. Ook in de zomer kun je een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Wel is het belangrijk dat je dan de littekens met factor 50 beschermd of bijvoorbeeld een zonnebril en hoed op doet in het begin, zodat de wondjes minder blootgesteld worden aan Uv-straling. Bovendien, in de zomer worden er vaker zonnebrillen gedragen en dit is niet verkeerd om de zwellingen en verkleuringen van de ooglidcorrectie te verbergen!