Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen op het dak profiteert u van duurzame energie, draagt u bij aan een beter milieu en het is een energiebron die zichzelf gewoon terugverdient. Het is ook interessant voor uw portemonnee. Zodra de zon schijnt, gebruikt u de energie die uw panelen opwekken. Zo bespaart u op de energierekening en verdient u uw zonnepanelen in enkele jaren weer terug.

Bij het installeren van zonnepanelen moet er van tevoren bepaald worden waar de panelen komen te liggen, en hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Ook het aansluitwerk in de meterkast en de omvormer zijn erg belangrijk.

Vanaf het moment dat u de keuze heeft gemaakt om zonnepanelen op u dak te laten plaatsen tot de plaatsing doorloopt u 6 makkelijke stappen.

 

Het stappenplan voor het plaatsen van de zonnepanelen:

Stap 1: U neemt contact op met een zonnepanelen monteur.
Stap 2: Er wordt een berekening gemaakt van uw terugverdientijd.
Stap 3: De situatie wordt opgenomen op locatie.
Stap 4: U ontvangt een vrijblijvende offerte.
Stap 5: De werkzaamheden worden ingepland.
Stap 6: De plaatsing.

 

Kosten van het plaatsen

De kosten van de zonnepanelen zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u wenst. De gemiddelde prijs van een zonnepaneel per Wattpiek is ongeveer €1,47, dat is inclusief omvormer en installatie. Andere kosten waar u rekening moet houden zijn onderhoudskosten.

Het is belangrijk om zonnepanelen één keer per jaar te controleren. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en een groot deel van het onderhoud kunt u zelf doen. Toch is het verstandig om eens in het jaar een zonnepanelen specialist in te huren om uw zonnepanelen goed te laten reinigen en te inspecteren. De kosten hiervan liggen ongeveer tussen de €100,- en €150,- per keer.

En u moet rekening houden met het vervangen van de omvormer, wat gemiddeld om de 10 tot 15 jaar moet gebeuren.

 

Hoelang duurt de montage van zonnepanelen?

De montage van de zonnepanelen, inclusief alles wat hierbij komt kijken, zoals: het aanleggen van de bekabeling en het plaatsen van de omvormer duurt slechts één dag. De duur van de installatie is wel afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen wat geplaatst moet worden.