Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Zo vind je een goede loopbaancoach

Heb je momenten dat je liefst gewoon zou stoppen met je werk en het kantoor uitlopen? Het kan dat je je motivatie in je huidige baan verloren bent. Je hebt het gevoel dat je alles uit je huidige baan hebt gehaald wat eruit te halen viel en ziet er geen uitdaging meer in. Dan is het tijd om actie te ondernemen. Je huidige werkgever verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe baan is geen eenvoudige stap. Daarom kan je een loopbaancoach inschakelen om je mee te begeleiden in deze moedige keuze.

In een loopbaanbegeleiding traject zal een coach samen met jou uitzoeken wat een goede volgende stap is voor jou in je leven. Een stap die je weer uit zal dagen en gelukkig maken. Dat doet de coach door je beter te leren kennen en te onderzoeken wat je wensen en verlangens zijn. Elke loopbaancoach werkt om dat te doen vanuit zijn eigen standpunten, opleidingsachtergrond en persoonlijke visie. Om optimaal gecoacht te kunnen worden, moet het dus wel wat ‘klikken’ met je loopbaancoach. Hieronder lees je enkele tips om een coach te vinden die bij jou past:

1. Informeer naar de coach zijn ervaring

Om een loopbaancoach te zoeken die bij je past, kan je best een coach zoeken met een achtergrond in gelijkaardige situaties als de jouwe. Kijk dus naar welke arbeidsmarkt hij goed kent, in welke sector hij ervaring heeft en waaruit zijn netwerk bestaat. Sommige loopbaancoaches richten zich op een specifieke doelgroep.

2. Kijk naar de werkwijze van de coach

Zoek een coach met een werkwijze waar je je goed in kan vinden. Zoek op welke methodieken zijn begeleiding steunt en wat zijn visie is.

3. Zoek naar ervaringen van anderen

Vaak kan je op de website ervaringen lezen van andere mensen. Ook kan je resultaten zoeken van een medewerkersonderzoek naar de coach.

https://carrierepoort.nl