Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Zo haalt u het beste uit uw zakelijke tablet

Waar tablets bij hun introductie voornamelijk op consumenten gericht waren zijn ze de laatste jaren niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar wat zijn nou veel gebruikte toepassingen voor de zakelijke tablet? En hoe haalt u het meeste uit dit handige apparaat? In dit artikel geven we u een aantal gebruiksscenario’s om uw tablet zakelijk tot zijn recht te laten komen. 

Gebruik uw tablet als lead generator op point of sale locaties

Op point of sale (POS) locaties heeft u (als het goed is) een significante stroom aan menselijk verkeer. Natuurlijk benut u deze klanten door ze ter plaatse producten of diensten te verkopen maar u kan het rendement aanzienlijk verhogen door middel van een strategisch geplaatste tablethouder. Door de tablethouder slim te plaatsen en de juiste informatie op het scherm te communiceren kan u klanten hun gegevens laten invoeren. Welke klant gegevens voor u het meest waardevol zijn kan u het beste zelf invullen gezien u uw eigen zaak het beste kent. 

Informeer uw bezoekers bij binnenkomst met een vloerstandaard

Door een tablet in een vloerstandaard te plaatsen kan u bezoekers van uw kantoor, winkel of openbare gelegenheid informeren over bepaalde zaken. Denk hierbij aan wachttijden in een praktijk, waarschuwingen en mededelingen in een kantooromgeving of reclame voor bepaalde producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt. Ook bedrijfsfilms doen het goed op een vloerstandaard mits deze op de juiste plek geplaatst is, denk hierbij aan de wachtruimte. 

Vloerstandaards zijn ook uitermate geschikt als lead generator op beurzen, festivals en andere openbare gelegenheden. Zo hoeft u zelf niet eens aanwezig te zijn om de gegevens van potentiële klanten op te nemen zo lang de tablet voorzien is van de juiste applicatie, instellingen en communicatie. 

Gebruik uw tablet als sales tool door deze te delen met uw gesprekspartner

De tablet kan ook uitstekend ingezet worden als sales tool. Door op de juiste momenten gebruik te maken van een draaibare tafelstandaard kan u de tablet met uw gesprekspartner delen. Een groot voordeel van tafelstandaards is dat u de tablet niet hoeft vast te houden tijdens het gebruik. U plaatst de tablet simpelweg in de tafelhouder en heeft uw handen vrij om zo het gesprek te voeren. 

Fixeer de tablet op elk horizontaal oppervlak met een wandhouder

Wandhouders worden zowel zakelijk als privé dankbaar ingezet als regelpaneel of informatie voorziening. Zakelijk gezien kan u hierbij denken aan het op afstand regelen in instellen van bepaalde apparaten. Vrijwel elke koppelbaar apparaat kan hiermee bediend worden. Een aantal praktijkvoorbeelden zijn het gebruik als domotica controle paneel, een slimme thermostaat of simpelweg een digitaal bord om mededelingen op te communiceren. 

Wat zijn de kosten van een tablet standaard?

De kosten voor een tablet standaard variëren afhankelijk van de opties en mogelijkheden. Als we de hele markt bekijken kunnen we veilig stellen dat de kosten voor een nieuwe tablet houder tussen de 50 en 300 euro liggen. Onder dat bedrag mag men weinig kwaliteit verwachten en daarboven alleen specialistische ontwerpen en toepassingen.