Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een grofvuilcontainer is praktischer dan u denkt

Bent u aan het verbouwen of aan het klussen waarbij veel grofvuil vrij komt? Dan is het erg praktisch om gebruik te maken van een grofvuilcontainer. Een grofvuilcontainer scheelt u veel moeite. Dit komt doordat het bedrijf waar u deze huurt de container komen brengen en ophalen. Dit behoort tot de service van het huren. Op deze manier kunt u snelle doorklussen en scheelt dit rijden naar de stort. U hoeft het grofvuil ook niet te scheiden, maar er zijn wel een paar andere dingen waar u rekening mee moet houden.

Het verschil tussen bouwafval en puin

Bouwafval is ongesorteerd gemengd afval dat vrij komt bij voornamelijk een verbouwing. Bouwafval bestaat voornamelijk uit: hout, gips, metaal, glas, karton (papier), kunststof, plastic en grofvuil. Wat dit anders maakt dan puin is dat sommige afval giftige stoffen bevat zoals asbest. Puin daarentegen bestaat uit: schoon betonpuin, uitgeharde betonresten, uitgeharde specieresten, uitgeharde cementresten, metselwerkpuin, kalkzandsteen, tegels, klinkers, schoon grind, porselein sanitair, aardewerk en dakpannen. Het is van groot belang dat je niet chemisch afval bij de puincontainer doet.

Afval scheiden loont op lange termijn

Het scheiden van afval zorgt ervoor dat er bewuster omgegaan wordt met het milieu. Daarnaast is het duurzaam en kostenbesparend. Als u niet aan het klussen bent en producten scheid kunt u deze naar de milieustraat van uw gemeente brengen. Een container huur je meestal pas als je weet dat je een grote hoeveelheid afval gaat produceren. Let er wel altijd even op of u de juiste container kiest. Er zijn containers special voor schoon puin, maar ook speciaal voor bouwafval. Deze verschillen erg in prijs. Dit kan u dus veel geld schelen. U kunt het beste even kijken bij Grofvuil Delft. Hen assortiment is groot genoeg voor elke klus die u maar kunt bedenken. Puin- en bouwafval containers zijn te verkrijgen in 4 maten: 3m3, 6m3, 10m3 en 10m3 gesloten. Daarbuiten zijn er ook nog houtafval-, grofvuil-, groenafval- en grondcontainers. Ook deze containers verschillen in prijs. Kijk dus altijd even goed wat voor afval u gaat produceren en hoeveel dit ongeveer zal zijn.

 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-delft/