Easy Web Search
Image default
Eten en drinken

Welke producten mag je wel en niet eten als je een keto dieet volgt?

Het keto dieet. De hype die sinds een aantal jaar steeds populairder is geworden in Nederland. Een keto dieet houdt in dat je amper tot geen koolhydraten eet met je gerechten. Maar dan zou je zeggen dat je amper wat kunt eten? Nou in veel gerechten zitten toch minder koolhydraten dan dat mensen denken. Het schijnt ook een betere levensstijl voor je te zijn als je hartpatiënt bent of een snellere manier van afvallen wil uitvoeren. Maar welke producten mag je nu wel eten en welke niet? Dat lees je terug in deze blog.

De borrelplank is totaal niet kaal

Je zou denken dat je wel gedag kunt zeggen tegen een lekkere borrelavond met een wijntje erbij. Nou, eigenlijk hoef je daar geen afscheid van te nemen. Het is wel verstandig om een aantal dingen achterwege te laten, zoals de frituurhapjes en chips. Maar kaasblokjes, worstjes, crackers met heerlijke smeersels zijn nog allemaal welkom op de borrelplank. Zo kan je toch heerlijk genieten met allemaal lekkere dingen, zonder dat je teveel koolhydraten naar binnen eet. Er is wel een waarschuwing dat je wel veel vetten eet in plaats van koolhydraten.

Zeg maar vaarwel tegen je brood

Wat je absoluut eigenlijk niet meer kan eten is brood. Ja, wij Nederlandse zijn gek op ons brood. Het liefst eten we de hele dag door alleen maar brood. Maar als je je aan je keto dieet wil houden, moet je helaas gedag zeggen tegen deze goede vriend. Er zijn ook speciale soort broden waar minder koolhydraten in zitten, maar je weet dat nooit zeker dus pas daar mee op. Daarbij is het ook belangrijk wat voor soort beleg je erop doet. Als je koolhydraatarm brood hebt en je doet er veel te veel boter en hagelslag op, heeft het weinig zin.

Een levensstijl die je aan moet houden

Het grootste nadeel van een keto dieet is dat als je eenmaal begint, dan kun je niet meer terug. Nou ja, je kan altijd terug gaan naar brood eten. Maar dan kom je waarschijnlijk weer snel aan. Dus het is aan jou wat je precies wil.

http://etenendrinken.nl