Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat komt er bij thuiswerken kijken?

Veel mensen zijn in 2020 en 2021 getroffen door de gevolgen van de corona crisis. Zo zijn veel mensen een deel of hun gehele inkomen kwijt geraakt. Dit had te maken met de lockdown en de gevolgen daarvan. Veel winkels moesten sluiten of met specifieke regels werken. Hierdoor werden minder uren beschikbaar gesteld. Winkels moesten daardoor ook op personeel besparen wat leidde tot mensen die hun werk verloren. Een groot deel van de Nederlanders moest ook verplicht thuiswerken. De werkzaamheden die thuis verricht konden worden werden dan ook altijd naar huis verplaatst. Dit werd gedaan om zo de besmettingen tegen te gaan. Echter komen er verschillende factoren kijken bij thuiswerken. Meer weten? Lees dan snel verder!

 

Houd rekening met uw omgeving

Wanneer u thuis gaat werken is het belangrijk om rekening te houden met uw omgeving. Hiermee doelen wij op spelende kinderen, huisdieren of andere factoren die u kunnen storen van uw werk. Wanneer u uw werk thuis doet is het fijn om een eigen kantoor of ruimte te hebben waar u rustig uw werk kunt doen. Als u thuis niet veel plek heeft en u heeft ook nog eens kinderen thuis zitten, dan kan het verstandig zijn om uw kinderen goed uit te leggen dat u werk moet verrichten zodat iedereen uiteindelijk een maaltijd op zijn of haar bord heeft. Wanneer zij alsnog u te vaak komen verstoren tijdens uw werk, kunt u een oppas regelen of zorgen dat zij iets te doen hebben waar zij een uur zoet mee zijn.

 

Trainingen en assessments

Wanneer u thuis wilt gaan werken en u heeft bijvoorbeeld op de functie  medewerker klantenservice vitens gesolliciteerd, dan kunt u een training verwachten om dit werk te kunnen verrichten. In sommige gevallen zult u een online assessment moeten doen. Zo kunt uw toekomstige werkgever kijken of uw capaciteiten aansluiten bij de functie van bijvoorbeeld medewerker klantenservice vitens. Bij een online assessment heeft u vooral te maken met een soort van eerste sollicitatiegesprek. Een training kunt u verwachten als u daadwerkelijk aangenomen gaat worden. Deze bijzonderheden zijn onmisbaar bij het verrichten van thuis werkzaamheden. Houd hier dan ook altijd rekening mee.

 

https://web-wings.nl/