Easy Web Search
Image default
Kunst en Kitsch

Wat is er persoonlijker dan een schilderij?

Heb jij thuis al een schilderij hangen? Waar heb jij voor gekozen? Sommige mensen kiezen voor een modern schilderij, de ander weer voor een antiek schilderij. De een wil een realistisch schilderij, voor de ander moet het juist weer zo abstract mogelijk zijn. Er zijn gigantisch veel mogellijkheden qua schilderen die je aan kunt schaffen en voor iedereen is er weer een andere persoonlijke voorkeur.

Bij het kopen van een schilderij zijn er daarom een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is niet alleen je eigen smaak die belangrijk is, maar ook die van je familie of andere medebewoners. Misschien komen jullie samen wel op een heel ander resultaat uit dan je zelf in gedachten had.

Denk er als eerst over na waar je graag een schilderij wil hangen. Een schilderij voor de woonkamer heeft immers hele andere eisen dan als jij er bijvoorbeeld eentje in je (wo)mancave wil gaan hangen.

Als je weet waar je het wil gaan hangen, is het ook goed om te bedenken hoe groot het schilderij dat op die plek komt te hangen idealiter moet zijn. Je wil nog wel wat vrije ruimte over laten op de muur.

De kleuren van de ruimte bepalen ook voor een gedeelte hoe het schilderij eruit moet komen te zien. Bij een strakke zwart/witte/grijze ruimte kan een kleurrijk schilderij juist een mooie eye-catcher zijn.

Een schilderij kopen hoef je niet eens meer in een gallerie te doen, dit kan eenvoudig online. Bekijk het hele assortiment van Artello.nl en bestel jouw schilderij vandaag nog!