Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat is een accountant?

Je zult het woord accountant of boekhouder vast en zeker regelmatig zijn tegen gekomen, maar wat houdt dit beroep nou eigenlijk in? In deze blog lees je er meer over!

Taken van een accountant

Een accountant houdt zich voornamelijk bezig met alle cijfers van een bedrijf of onderneming en is hier hoofdverantwoordelijke voor. Het samenstellen en controleren van jaarlijkse rekening wordt verzegeld door middel van een accountantsverklaring. Hier bevestig de accountant dat alles is gecontroleerd en correct is.  Het is een belangrijk onderdeel voor het bedrijf en het management. De functie eisen van een accountant zijn dan ook voornamelijk op analytisch gebied van belang. Zo moet je cijfers en rapporten kunnen analyseren en perfectionistisch ingesteld zijn.  

Soorten accountants

Er bestaan verschillende soorten accountants, zo bestaat er een AA-accountant wat inhoudt: een accountant administratieconsulent. Zij richten zich voornamelijk op jaarrekeningen, opgesteld door collega’s. Daarnaast heb je ook nog een RA-accountant, dit is een registeraccountant. Zij houden zich juist bezig met het controleren van jaarrekeningen voor grote bedrijven. Tevens heb je ook nog een openbare, interne, overheids- en business accountant.

Accountant Limburg

Woon je toevallig in Limburg, dan ben je bij accountant Limburg aan het juiste adres! Zij bieden een ruim aanbod in diensten aan en het meest belangrijke: persoonlijke service. Ook als zelfstandig ondernemer ben je bij hen aan het juiste adres. Op de meest nauwkeurige en strategische manier gaan zij te werk. Mocht je dus hulp nodig hebben en op zoek zijn naar een boekhouder Limburg, neem dan zeker even contact op.

https://vrankenhattu.nl/boekhouder-limburg/