Easy Web Search
Image default
Sport

Wat is beter: een crosstrainer of een hometrainer?

Wat is beter: een crosstrainer of een hometrainer?

De meeste sportscholen hebben een cardio-afdeling waar je crosstrainers en één of meer versies van hometrainers ziet. Beide apparaten kunnen je helpen om vet te verbranden en afhankelijk van hoe je ze gebruikt om je aërobe capaciteit te verhogen. Alvorens te beslissen welke van de twee geschikter is voor jou om op te trainen, moet je eerst je doelen bepalen.

Als je doel het verhogen van je cardio-capaciteit is

De International Sports Science Association definieert cardiovasculaire kracht als het vermogen om zuurstof in te nemen, te transporteren en te gebruiken. Meer intensieve cardio workouts verhogen de vraag van het lichaam naar zuurstof en zorgen ook ervoor dat het lichaam beter in staat is om het te gebruiken. Volgens de American Council on Exercise zal het gebruik van meer spieren en het gebruiken van meer kracht (bijvoorbeeld bij joggen of hardlopen) ook je cardiovasculaire kracht verhogen.

Je kunt ofwel op een fiets(hometrainer) of op een crosstrainer een hoge intensiteit training doen. Een verschil is dat je op een fiets alleen je onderlichaam zult gebruiken, zodat je lichaam als geheel minder zuurstof nodig zal hebben. Sommige crosstrainers beschikken over handvatten, die ervoor zorgen dat je met je armen duw-en trekbewegingen maakt waardoor die ook getraind worden. Hierdoor kun je zowel je bovenlichaam als je onderlichaam gebruiken, wat de intensiteit van je cardiovasculaire training zal verhogen. Als beide apparaten met dezelfde intensiteit worden gebruikt, zal een workout op een crosstrainer je cardio capaciteit meer verhogen dan bij een training op een fiets.

Als je doel het verbranden van vet is

Er is een sterke correlatie tussen de duur en de intensiteit van de training en de hoeveelheid vet die je verbrandt tijdens de training. Op zowel een crosstrainer als op de hometrainer kun je zelf kiezen hoe snel of hoe langzaam je beweegt en hoe lang je training zal duren. Je kunt ook zelf kiezen voor de hoeveelheid weerstand die je gebruikt. Wat je moet overwegen is welk apparaat je het vaakst en het langst zal kunnen gebruiken.

Als je doel het opbouwen van spieren is

Het grootste verschil tussen het gebruik van een crosstrainer en een hometrainer is het aantal spieren dat je tijdens het sporten gebruikt. Spieren krijgen meer kracht als zij worden gebruikt voor het duwen, trekken of kracht zetten tegen voorwerpen. Je zult meer spieren gebruiken als je staand sport, omdat je lichaam dan ook spieren aanspant om je in balans te houden.

Als we naar alle aspecten van een training kijken, zoals de intensiteit en de duur, zul je met behulp van een crosstrainer waarschijnlijk meer spieren kunnen opbouwen. Er moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met bepaalde factoren zoals de hoeveelheid weerstand die er gebruikt wordt tijdens de training en de duur van de training.

Elk apparaat heeft zijn voordelen

Zowel de crosstrainer als de hometrainer bieden unieke voordelen. Een voordeel van beiden is dat ze cardio-apparaten zijn met een zeer lage impact, wat betekent dat ze minder druk op de gewrichten zetten dan bij activiteiten zoals bijvoorbeeld hardlopen en springen. Een ander voordeel van de hometrainer is dat je kunt zitten, terwijl je traint. Hierdoor kunnen ook mensen met evenwichtsproblemen een training voltooien, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze zullen vallen.

De crosstrainer heeft een verstelbare hellingshoek waardoor je je lichaam kunt blijven uitdagen. Volgens de American Council on Exercise is afwisseling in elk workoutregime een zeer belangrijk aspect. Zo zal een training waarbij je traint op een crosstrainer en een hometrainer betere resultaten geven dan het gebruik van slechts één apparaat.

Koop nu snel een crosstrainer op www.crosstrainerinfo.nl klik hier voor op deze link.

http://crosstrainerinfo.nl