Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Waar op letten bij het kiezen van een website ontwikkelaar?

Zelfs voor de corona crisis konden we er al niet om heen maar nu is de kogel definitief door de kerk: Iedere business heeft gewoon een website nodig. Of je nou de bakker op de hoek bent of dat je een innovatief online platform ontwikkelt, geen enkel bedrijf kan nog zonder een goed werkende website. Maar waar moet je nou op letten als je een website laten maken? Hoe herken je een goede website bouwer? En is het handig om een ontwikkelaar in de buurt te kiezen of kan je het maken van je website beter uitbesteden in het buitenland? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen en meer. Zo weet je na het lezen van dit artikel precies waar je op moet letten bij het kiezen van je webbouwer. 

Website ontwikkelaar in de buurt of uitbesteden aan lage loon landen?

Laten we er geen geheim van maken, de offertes in lage loon landen zijn nou eenmaal een stuk aantrekkelijker. Maar hoe zit het met de service en het uiteindelijke product? Voor het ontwikkelen van een website kan je over het algemeen beter kiezen voor een lokale ontwikkelaar met de nodige kwalificaties en kwaliteiten. Bedenk je dat het uitbesteden naar lage loon landen een zeer intensieve begeleiding nodig heeft. Daarnaast is de kwaliteit niet altijd even goed, en dan drukken we ons zacht uit. Woon je bijvoorbeeld in Zuid-Holland, dan kan je jouw nieuwe website laten maken in Pijnacker

Let goed op welke diensten inbegrepen zijn

Het maken van een website bestaat over het algemeen uit het ontwerpen, dus het grafisch ontwerp van de website en het ontwikkelen. De ontwikkeling is het technische deel, dan hebben we het over het daadwerkelijke bouwen. Sommige bureaus bieden ook andere diensten aan zoals zoekmachine optimalisatie (SEO). Hieronder valt vaak ook de content (in de volksmond ook wel de teksten) maar dit is niet altijd het geval. Misschien wil je de SEO wel zelf in handen houden of uitbesteden aan een andere partij. Hou er in elk geval rekening mee in het proces. 

Sluit de ontwikkelaar wel aan bij jouw project?

Je kan nog zo’n goede ontwikkelaar in de hand nemen maar als de visie en werkwijze van de website bouwer niet overeenkomt met jouw project kan je beter verder zoeken. Wil jij bijvoorbeeld een ecommerce platform laten bouwen maar heeft betreffende webbouwer alleen maar creatieve websites voor kunstenaars gemaakt, dan is de match op zijn zachtst gezegd niet optimaal. 

We zeggen niet dat het niet kan werken maar idealiter kies je een webbouwer die al soortgelijke projecten heeft afgerond. De kans dat de webbouwer bij de vorige cases al tegen bepaalde zaken aangelopen is zou betekenen dat hij daar voor jouw project geen tijd aan kwijt is. 

Vraag dus altijd op een portfolio of een aantal case studies zodat de developer zijn of haar werk kan aantonen, zo weet je in elk geval zeker dat je niet het eerste proefkonijn bent in de beginnende carrière van een vers afgestudeerde ontwikkelaar.