Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De gevolgen van de corona pandemie

In maart 2020 kreeg Nederland te maken met een virus die over de hele wereld gaat. Hiermee doelen wij op het coronavirus. Dankzij de komst van het coronavirus hebben we te maken gekregen met veel verschillende soorten beperkingen. Deze beperkingen hadden betrekking op onze schoolactiviteiten, werkgelegenheid en vrijetijdsbestedingen. Zo konden we niet even naar het terras, bioscoop, pretpark of ander gelegenheden. Veel Nederlanders hebben het gevoel dat zij een groot deel van hun vrijheid zijn kwijtgeraakt. We hopen dan ook allemaal dat in 2021 het er beter aan toe gaat. Het is echter nog afwachten voor zekerheid. Naast de benoemde gevolgen heeft het coronavirus ook ander gevolgen. Meer weten over deze gevolgen? Lees dan vooral verder!

 

Zoveel mogelijk thuiswerken

Om coronabesmettingen tegen te gaan moesten studenten en werknemers thuis werken. Voor veel mensen was dit enorm wennen, terwijl andere totaal geen werk meer hadden door het sluiten van hun werksector. Een van deze sectoren die volledig sloot was de evenementen sector. Mensen die werkzaam zijn in deze sector moesten verplicht op zoek naar ander werk. Gelukkig hebben callcenters meer vacatures aangeboden. Zo konden mensen thuiswerken voor callcenters. Een voorbeeld hiervan is als medewerker voor klantenservice ziggo. Als medewerker van klantenservice Ziggo zult u uzelf bezig houden met de klanten die bellen of chats sturen met vragen. Om volledig klaar te zijn voor deze baan krijgt u van tevoren een training. Deze trainingen duren meestal een tot twee weken. Na deze training bent u helemaal klaar voor uw werk als medewerker klantenservice Ziggo.

 

Isolatie

Door de huidige corona situatie zijn er veel mensen die zich isoleren van externe factoren. Zo zijn er mensen die steeds minder vaak sociaal contact hebben. Neem een voorbeeld aan alle studenten die een jaar thuiszaten op hun kamer. Isolatie in combinatie met een smartphone resulteert voor hen alleen maar in hun tijd verspillen op hun telefoon. Daarnaast wordt door de huidige stand van zaken op social media hun mentale gezondheid erg aangetast. Zo zijn er veel mensen die sinds de corona periode mentale problemen ervaren. Psychologen hebben hedendaags ook bijna geen plekken meer doordat zij zo vol gepland zitten.

 

https://web-wings.nl/