Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Verbeter je Total Productive Maintenance (TPM)

Werk maken van duidelijke werkinstructies loont. Om ervoor te zorgen dat medewerkers weten waar ze aan toe zijn, waar ze op moet letten en waar ze wellicht op beoordeeld worden is het verstandig te werken met duidelijke instructies. Dit draagt ook bij aan de verbetering van de Total Productive Maintenance, ook wel Totaal productief onderhoud genoemd.

Aandachtspunten voor Total Productive Maintenance

Natuurlijk gaat jouw productieteam niet uit zichzelf optimaal presteren, of je moet al heel veel geluk hebben maar dan las je dit artikel nu waarschijnlijk niet. We attenderen je graag op een paar belangrijke aandachtspunten.

Stem af op niveau

Probeer instructies zo goed mogelijk af te stemmen op het niveau van je medewerkers. Wat voor jou gesneden koek is hebben zij misschien nog nooit gezien. Het makkelijkste is om echt bij de basis te beginnen. Verplaats je naar jouw eerste weken toen je nog helemaal niets wist.

Laat medewerkers input geven

Een andere goede manier is om de eerste opzet van werkinstructies te laten maken door nieuwe medewerkers. Zij krijgen waarschijnlijk alle uitleg en doorlopen het proces zelf. Zij weten als geen ander waar de aandachtspunten liggen en waar vragen ontstaan. Dit zorgt gelijk voor betrokkenheid in de organisatie en in de werkzaamheden. Laat het natuurlijk wel controleren door een meer ervaren medewerker die de nieuweling gelijk van feedback kan voorzien. Win-win.

Creëer duidelijkheid

Zorg voor zo min mogelijk ruis. Het is goed om volledig te zijn maar probeer wel duidelijk te blijven. Informatie die overbodig is kun je beter op een ander moment ter sprake brengen. Dat leidt op dat moment alleen maar af.

https://ezfactory.nl/en/total-productive-maintenance/