Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Veilig over de drempel

Het gebruik van drempelhulpen kan veel gevaarlijke situaties voorkomen. Een drempelhulp is geschikt als er iets met wieltjes over een drempel moet rijden. Hierbij kan je denken aan een rollator maar ook een karretje, heftruck, scooter of kruiwagen.

Drempels kunnen namelijk voor onveilige situaties en extra inspanning zorgen. Om dit te voorkomen kan er gebruikt van een drempelhulp worden gemaakt.

Types drempelhulpen

Er zijn vele verschillende soorten drempelhulpen. Het type is afhankelijk van de verwachte fysieke belasting, hoogte van de drempel en mate van gebruik.

– Er zijn rubberen drempel hulpen

– Er zijn metalen drempel hulpen

– Er zijn mobiele drempel hulpen

– En er zijn verstelbare drempel hulpen

De meeste drempelhulpen worden van rubber gemaakt. Dit komt omdat het gewicht relatief hoog is, waardoor de drempel plaat minder snel kan verschuiven. Rubber heeft ook een goede grip, boven aan de drempel, maar ook van onderen. Omdat een rubberen drempel hulp best zwaar is, worden deze voornamelijk gebruikt om permanent te blijven liggen.

Voor onderweg zijn drempelhulp van metaal of aluminium zeer geschikt. De aluminium variant, is meestal inklapbaar met handige handvaten. Aluminium is een licht gewicht, dit maakt het uiterst geschikt om mee te nemen. Voor extra grip is het aluminium aan de bovenzijde voorzien van een anti slip profiel, zoals bij traanplaat.

 

Veiligheid met drempelhulpen in de industrie

Tegenwoordig wordt er in de industrie steeds vaker gebruik gemaakt van drempel hulpen. Dit kan de schokbelasting voor medewerkers die met een heftruck of karretje over de drempels rijden erg verminderen. Elke keer als iemand met een karretje of heftruck over een drempel rijdt veroorzaakt dit een schok. Deze schok kan niet alleen een gevaarlijke situatie veroorzaken, denk aan goederen die vallen of iemand dat struikelt. Het kan ook op lange termijn voor medische klachten zorgen.

Er zijn tegenwoordig hele sterke drempel hulpen die geschikt zijn voor heftrucks beladen tot zelfs 10000 kilo!

https://drempelhulp.com/