Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Thuis cardiotraining doen met een cardio toestel

In de lockdown tijdens de coronapandemie moesten veel sportscholen noodgedwongen de deuren sluiten. Mensen die er kwamen om cardiotraining te doen moesten plots wat anders verzinnen. Sommigen verplaatsten de workout naar de buitenlucht. Dit kan, maar dan natuurlijk alleen voor de sporten die daar mogelijk zijn. Anderen besloten het over een andere boeg te gooien. Ze schaften een fitness apparaat aan voor thuis. Op deze manier konden ze blijven trainen en nog dichter bij huis ook.

Het cardiotraining apparaat voor thuis groeit de laatste jaren sowieso sterk aan populariteit. Steeds meer mensen wonen groter maar hebben ook steeds minder tijd. Reizen van en naar de sportschool kost eenmaal veel tijd. Daarom kiezen ze ervoor om deze tijd te besparen. Dit doen ze door het cardio toestel in huis te halen. In een extra slaapkamer, de zolder, de schuur of de garage. Er is altijd wel ergens plek voor een hometrainer.

Er zijn verschillende cardio toestellen die je kunt aanschaffen voor thuis. Hieronder leggen we je uit welke exact.

De hometrainer

De hometrainer is bij uitstek het meest populaire cardio toestel voor thuis. De hometrainer werd geïntroduceerd in de jaren 80 en is sindsdien niet meer weg geweest. Tegenwoordig ziet de hometrainer er gelukkig een stuk moderner uit dan toen. De hometrainer voor thuis kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Denk aan conditie opbouwen, vet verbranden, fit blijven en zelfs revalideren. Vanwege zijn stabiliteit en lage instap zijn hometrainers bij uitstek geschikt voor revalidanten en senioren.

De crosstrainer

De crosstrainer is een wat nieuwe cardio toestel. Deze zie je vaak in de sportschool en minder vaak bij mensen thuis. De crosstrainer heeft één uniek verkooppunt. Dit verkooppunt is dat het een echte vetverbrander is. Om deze reden wordt de crosstrainer veel gebruikt door mensen die willen afvallen. De crosstrainer brengt zowel je armen als benen in beweging. Dit is iets wat bijna geen andere cardio toestel kan.

De loopband

De loopband is een uitstekend cardio toestel voor zowel hardlopers als wandelaars. Met een loopband hoef je tijdens koude en natte dagen niet naar buiten. Waar je normaal een workout zou overslaan heb je nu geen reden om dat te doen. Met een loopband op zolder sta je hoog en droog. De loopband kun je gebruiken voor zowel hardlooptraining als wandeltraining. Vooral wanneer je een loopband met helling hebt kun je trainen voor wandeltochten in de bergen. De loopband neemt wat meer ruimte in dan een crosstrainer en hometrainer maar dat is de ruimte zeker waard.

Wil je meer weten over de aanschaf van een cardio toestel? Kijk dan op fitnesstoestelkopen.nl.