Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Hoe werkt de keuring van een mobiele portaalkraan?

Je zou zeggen dat een keuring voor een mobiele portaalkraan niet zo moeilijk is zoals je denkt. Maar wat mensen niet weten is dat een keuring van zo’n kraan best veel moeite kost en daarbij ook wat extra stappen bij nodig zijn om deze volledige te keuren. Maar welke stappen zijn dat? En hoe gaat dat in zijn werking? In deze blog nemen we je mee in het proces van een keuring van de mobiele portaalkraan.

Check eerst de mobiliteit

In het begin van het testen van de kraan is het belangrijk om te kijken hoe mobiel deze is. Het heet niet voor niets een mobiele portaalkraan, want hij kan zich verplaatsen van plek A naar plek B zonder moeite. Althans, dat is de bedoeling ervan. Bij de keuring ga je testen of hij wel mobiel genoeg is. Hierbij let je op het bepaalde terrein waar de kraan op kan en wat niet. Of de kraan misschien moeite heeft met bepaalde obstakels of niet, of de kraan het wel redt en niet ineens uitvalt of iets anders raars tegen komt. Kortom, het is veel meer check werk dan bij een normale kraan.

Test de functies van de kraan

Als je de mobiliteit hebt getest van de kraan, is het tijd voor het testen van de functies. Kan de kraan een pakket makkelijk optillen. Kan het de maximale gewicht capaciteit houden, zorgt het ervoor dat als er wat fout gaat de kraan automatisch op slot gaat en er niets uit valt. Dit zijn belangrijke vragen waar de keurmeester antwoord op moet geven door middel van een formulier. Als dat allemaal goed wordt gekeurd gaan ze naar het laatste onderdeel van de keuring.

Laatste check bij medewerkers

De laatste paar dingen die gecheckt moeten worden, is bij de medewerkers. De keurmeester gaat aan verschillende collega’s vragen of hij met de machine omgaat en of hij een demonstratie kan geven met de machine. Als hij deze op een foute manier behandeld, dan moet er goed gekeken worden naar vervolgstappen op een cursus. Daarbij worden er ook vragen gesteld over hoe de machine het doet of dat hij de laatste tijd apart doet. Na deze vragenronde is de check afgerond.

 

https://www.ekh.nl/nl/mobiele-portaalkraan