Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Tesla Verhaal

Tesla is bekend van de elektrisch aangedreven auto’s. Het merk bestaat pas sinds 2003 en is daarmee een van de jongste autofabrikanten. De naam is ontleend aan Nikola Tesla. Deze vooruitstrevende Servisch-Amerikaanse natuurkundige heeft eind negentiende eeuw de wisselstroomelektromotor uitgevonden.

Tesla werd in 2003 opgericht en is nu al niet weg te denken. Met name Elon Musk zorgde ervoor dat het bedrijf uitgroeide tot de meest toonaangevende producent van elektrische auto’s ter wereld.

Tesla is opgericht als een automerk dat alleen maar elektrische auto’s op de markt brengt. Vaak wordt er gedacht dat Tesla werd opgericht door Elon Musk, en dit is niet helemaal zo. Het begon bij Martin Eberhard en Marc Tarpenning. Niet veel later kwam Elon Musk aan boord.

Populaire Modellen

Populaire Tesla-modellen zijn de Model S , Model X en Model 3. Model S Private Lease biedt een luxe sedan met ruimte voor vijf volwassenen. De Tesla Model X is een grote SUV en heeft ruimte voor zeven volwassenen. Hij heeft opvallende vleugeldeuren.

De Tesla Model 3 is een sedan en het meest voordelige Tesla-model. De Model 3 valt op door het minimalistische interieur waarin alleen een stuur en een groot bedieningsscherm aanwezig zijn. De Tesla Model Y is de SUV-variant op de Model 3. De Model Y is iets groter. 

Tesla Lease

De verkoopcijfers van Tesla maken inzichtelijk dat het merk steeds meer aan populariteit wint. In zowel de verkopen van nieuwe Tesla modellen als Tesla Private Lease is zeer duidelijk een opgaande lijn te zien. De hoge aanschafprijs van elektrische auto’s verklaart waarom er veel gekozen wordt voor Private Lease Elektrische Auto. Mensen die niet de hoofdprijs voor het kopen van een elektrische auto, maken met Model Y private lease een uitstekende keuze.

Model 3

Snel, betaalbaar en volledig elektrisch, dat is de Tesla Model 3 in een notendop. De Tesla Model 3 is op de markt gebracht om een breder publiek te benaderen voor elektrisch rijden. Als je kijkt naar het Tesla Model 3 Private Lease aanbod, dan je ook dat de auto’s tegen al tegen aantrekkijk maandbedrag worden aangeboden.

De Model 3 heeft een zeer sportieve uitstraling en heeft een actieradius waarmee je een relatief grote afstand kunt afleggen. De auto heeft een stijlvolle maar minimalistische inrichting. Dit komt doordat je voornamelijk het grote scherm op het dashboard gebruikt om de auto te bedienen.

Het instapmodel van Tesla was de meest verkochte auto van 2019 en kreeg in 2020 een facelift.