Easy Web Search
Image default
Marketing

Succesvol met een Google ads specialist

In de afgelopen tien jaar is het aantal websites gestaag blijven groeien. Bijna elke ondernemer heeft nu een website waarop producten of diensten aangeboden worden. Door dit enorme aantal in websites is ook de online concurrentie enorm toegenomen. Het is daardoor steeds moeilijker om goed te scoren in de SERP (Search Engine Result Page).

Het effectief inzetten van online marketing is daardoor steeds belangrijker geworden.

Een van de bekende technieken om beter gevonden te worden is het inzetten van Google ads. Hierbij is het verstandig om een internetbureau in te zetten. Deze hebben een ervaren Google Ads specialist in dienst. 

Search Engine Advertising met een Google ads specialist

Wanneer we spreken van online marketing spreken we over het algemeen van SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising). Bij SEO wordt je website geoptimaliseerd voor zoekmachines. Zoekmachines als Google hebben namelijk specifieke eisen waaraan een website moet voldoen om goed gevonden te kunnen worden.

 

Denk hierbij aan content met de juiste zoekwoorden, maar ook aan een website die snel laadt, de juiste alt-texten heeft en op een intuitieve manier van pagina naar pagina linkt. Wanneer dit op orde is, zal je al beter gevonden worden op het internet. Echter, om echt goed gevonden te worden dien je ook aan SEA te doen. Hierbij adverteer je een specifiek zoekwoord, of verschillende zoekwoorden via een zoekmachine als Google of Yandex. Hierdoor vinden mensen jou sneller op die zoekwoorden. Om hier succesvol in te zijn is het verstandig om een specialist in de arm te slaan.

Dit doet een SEA specialist voor je

Wanneer je een SEA specialist in de arm slaan zal er eerst gekeken worden naar je website, wat is je markt, wie zijn je klanten? Vervolgens is het belangrijk dat er een zoekwoorden onderzoek wordt gedaan. Waar zoeken jouw klanten of cliënten op? Ben je een bedrijf dat kantoormeubelen verkoopt? Dan zijn zit-sta bureau of verstelbaar bureau voorbeelden van aantrekkelijke zoekwoorden. Samen met de specialist wordt er een lijst gemaakt van dergelijke zoekwoorden en samen beslis je dan welke zoekwoorden zullen worden geadverteerd.

Google advertising en landingspagina’s

Een goede Google advertentie linkt natuurlijk naar een sterke landingspagina. Dit kan een productpagina zijn met een korting advertentie, maar ook een pagina met informatie over je diensten. Het is aan te raden om hierbij gebruik te maken van de SEO diensten van een online marketing bureau. Zij zullen zorgen dat je website er helemaal klaar voor is om deze nieuwe leads te ontvangen. Wanneer je gaat kiezen voor Google Advertising kun je kiezen om enkel een zoekwoord te adverteren, maar je kunt er ook een campagne aan vast hangen. Denk hierbij aan een kortingscode, een whitepaper of een andere vorm van content. Hierbij heb je de mogelijkheid om de advertenties ook uit te breiden naar andere platformen, zoals Facebook en LinkedIn.

Gebruik maken van een internetbureau

Via het internet vind je gemakkelijk verschillende bedrijven die specialisten in huis hebben. Vaak volgt er eerst een gesprek, zodat duidelijk is waar jouw bedrijf voor staat en wat belangrijk is. Vervolgens wordt door de specialist een plan gemaakt en kan begonnen worden met het creëren van een de advertenties. Bekijk snel wat de mogelijkheden zijn en voor je het weet ben jij succesvol op het internet!