Easy Web Search
Image default
Sport

Step jezelf fit met je viervoeter

Lees hier over de voordelen van de hond uitlaten met een hondenstep. Onder de leverbare steps zijn prachtige crossmodellen, die anders dan bij een crossfiets of mountainbike, weinig kosten en onderhoud hebben. Steppen is een prima training, en met een harnasje aan ernaast rennen, een feest voor de trouwe viervoeter.

Voordelig en gezond

De step, vroeger werd het een autoped genoemd, was te lang kinderspeelgoed. Best vreemd, steppen is een hele gezond beweging waarbij je vanzelf veel kracht en een goede conditie zal ontwikkelen. Ook is een step voordelig. Een fiets kost nieuw al snel over de duizend euro, de duurste step zit daar ruim onder. Omdat de step weinig onderdelen heeft, en geen gevoelige dure onderdelen zoals ketting cassette en derailleur, zijn er amper kosten om de step in bedrijf te houden. Het is makkelijk om de step optimaal te houden, om het lekker licht te laten lopen, heb je weinig werk. Een step gaat lang mee. De andere voordelen van een step zijn moeilijk te omschrijven, het is iets wat je moet voelen. Bijvoorbeeld het lage zwaartepunt. Bij een step sta je op een trayplank die vlak boven de grond zit, iedere stunt loopt goed af. Of de stunt per ongeluk of expres is gemaakt, maakt niet uit. De kans op vallen is gering. Wat overblijft is lekker sjezen met een step. Als je kiest voor een crossmodel, zoals de Kickbike crossmax hondenstep, heb je keuze uit een groot gebied. De step zal geen problemen hebben met bospaden evenals verharde weg. Omdat de wielen niet aangedreven worden is de slijtage van de banden op de verharde weg te verwaarlozen. Steppen is voordelig, crossen met een step is gezond, het is vreemd dat de step zolang kinderspeelgoed is gebleven.

Bewegen is goed

Te veel hondeneigenaren noemen de hond net even buiten hun behoefte laten doen uitlaten. Ze nemen de hond mee tot de eerste boom, en ze gaan rap weer terug. Hierdoor hebben teveel honden overgewicht en een slechte conditie wat leidt tot pijnklachten bij het dier. Terwijl de hond echt uitlaten, echt beweging geven, zo leuk kan zijn. Omdat op veel plekken de hond los laten lopen niet kan, of omdat de hond nogal een vechtersbaas kan zijn, zijn er prima voorzieningen om de hond aangelijnd te houden. Veelal is de hond m.b.v. een slipketting wel opgevoed en volstaat een harnas. Dit is veel comfortabeler voor de hond, het dier kan zichzelf zijn en lekker rennen naast de step. Als je dan ook nog kiest voor een crossmodel, dan kan het dier rennen op zandpaden in de duinen of op bosbaden. Wil je meer informatie? Bezoek dan eens deze website waar je alles kunt lezen over steppen met je viervoeter.

https://hondensteps.nl/