Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

QR codes

 De QR of Quick Response code heeft de laatste jaren eindelijk wat populariteit gekend maar de populariteit is altijd redelijk beperkt gebleven.  Wat veel mensen wel zal verbazen is dat een QR code ondertussen al meer dan 20 jaar bestaat, maar niet veel mensen denken dat er veel voordeel uit te halen is.  Een QR code printer heeft geen eigen printer want een QR code printer kan je net zoals een barcode printen op elke printer die je maar wilt.

Een QR code is een modernere versie van de traditionele versie van de barcode.  Er zijn wel duidelijk verschillen tussen de twee, wij denken dat er veel mogelijkheden zijn voor bedrijven die gebruik maken van een QR code en dat hun bedrijf hier beduidend voordeel kan uithalen.  Wij zijn trouwens zeker niet de enigste maar ook zeker niet de eerste die denken dat er veel kansen zijn voor bedrijven die gebruik maken van een QR code. In China hebben ze in een treinstation een wand gemaakt met producten en daaronder een QR code die verwijst naar de productpagina van het desbetreffende product. Op deze manier kunnen ze hun boodschappen doen terwijl ze op de trein aan het wachten zijn en deze vervolgens later gaan afhalen.

 Bij ons heeft men dit nog niet toegepast maar in ons buurland hebben ze dit wel al toegepast in winkel waarbij ze geen producten in de schappen zetten maar dat ze een foto tegen de muur plaatsen  met een QR code. Dit is natuurlijk niet de enigste kans die het met zich mee kan brengen. Winkels kunnen ook een QR code gewoon bij hun product plaatsen om  zo de klant meer informatie te bezorgen over hun product.  Sommige manager maken zelf gebruik van een klantenkaart waar ze een QR code op plaatsen en dat je deze code dan moet scannen om meer informatie over de persoon te vinden. Er zijn nog vele creatieve mogelijkheden waar amper mensen gebruik van maken.

http://www.kba-metronic.com/