Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Parkeerschade voorkomen

Parkeerschade is een van de grootste ergernissen van automobilisten. Het is daarbij ook de meest onnodige vorm van schade, dit komt omdat automobilisten hier zelf veel aan kunnen doen. Natuurlijk heb je wel eens autoschade omdat iemand anders tegen jou aan is gereden bij het inparkeren, maar de meeste schade bij inparkeren komt door paaltjes, betonblokken en stoepranden. Een ongeluk zit natuurlijk ook in een klein hoekje maar daarom is de autoschade die je bij parkeren veroorzaakt juist een grote ergernis. Het voorkomen van parkeerschade kan gemakkelijk voorkomen worden met behulp van parkeersensoren en een achteruitrijcamera set.

Er bestaat een verschil tussen parkeersensoren en achteruitrijcamera’s. Bij parkeersensoren heb je namelijk geen beeld en wordt je geassisteerd door geluiden terwijl je bij een achteruitrijcamera inzicht krijgt wat er afspeelt aan de voorkant en achterkant van de auto. Er bestaan ook al draadloze achteruitrijcamera, waardoor de installatie heel gemakkelijk wordt. Je hoeft enkel de camera vast te maken aan de achterkant van je auto en deze stuurt draadloos het beeld naar de monitor die je op zijn beurt ergens op je dashboard kan vastmaken.

Met behulp van deze producten kan je autoschade tijdens het inparkeren dus beperken en voorkomen. De prijs tussen de twee verschilt wel en de hulpmiddelen zijn niet voor iedere soort auto weggelegd. De prijs is voor de meeste mensen een goede afweging als er geen standaard hulpmiddel in de auto ingebouwd zit.

De kosten voor parkeersensoren liggen een stuk lager dan voor een achteruitrijcamera. De parkeersensoren geven je echter geen beeld waardoor je soms toch nog dingen over het hoofd ziet, de sensoren laten je weten of er iets in de buurt is aan de hand van geluiden. Heb je een slecht gehoor dan is dit dus geen optie, heb je wel een goed gehoor dan kan dit een goedkope manier zijn om autoschade te beperken.

https://www.vanzwitserland.nl/