Easy Web Search
Image default
Meubels

Onmisbare dingen in een meisjeskamer

Bij een meisjeskamer denk je al gauw aan een roze kamer met veel gezellige accessoires. Wat dat betreft zijn meisjes meer bezig met hun kamer leuk inrichten dan jongens, die zijn daar minder mee bezig en vinden het vaak wel prima. Om je meisjeskamer leuk in te richten en sfeervol te maken zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken. Misschien heb je de meeste al, maar misschien trek je uit de volgende tips wel inspiratie.

Planten

Het eerste onmisbare ding in een meisjeskamer is een plant, of zelfs planten. Planten zorgen voor een levende en gezellige sfeer. Er zijn natuurlijk planten die erg groot zijn, maar ook wat kleinere planten en die minder moeilijk te verzorgen zijn. Er zijn genoeg planten waar ruimte voor is en zo kan je ook zelf kiezen welke je het leukste vindt. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten, die vereisen erg weinig verzorging, maar geven wel veel sfeer aan je kamer.

Lampen

Lampen, dat heeft toch elke kamer nodig om genoeg licht te hebben? Dat klopt, maar er worden geen lampen bedoeld die je volledige kamer voorzien van licht. Bij deze tip gaat het om wat kleinere lampjes die je langs je muur kan hangen, of bijvoorbeeld om het hoofdeinde van je bed. Wanneer het iets donkerder wordt kan je met deze lampjes sfeer creëren. Stel je bent aan het Netflixen, dan is het grote felle licht niet altijd even fijn, volledig in het donker zitten is het ook net niet. Kleine lampjes functioneren op zulke momenten niet alleen als lichtbron, maar ze geven vooral veel sfeer. Zulke lampjes zijn bijvoorbeeld leuk te combineren met foto’s, hang de lampjes bij de foto’s en in het donker zullen de foto’s verlicht zijn in de kamer.

Make-uptafel

Wat echt onbreekbaar is in een meisjeskamer, is een make-uptafel. Wanneer je lekker samen met vriendinnen wilt oefenen met make-up of elkaar gewoon wilt opmaken, is een make-uptafel een goede toevoeging aan je kamer. Deze tafeltjes beschikken vaak over lades waarin je make-up kan opbergen, maar ook over een spiegel. De make-uptafel zorgt voor de ideale omgeving om je make-up op te doen. Al helemaal handig zijn de make-uptafels waar rond de spiegel ook verlichting zit, zo kan je de details extra goed zien.

Foto’s

Helaas alweer de laatste tip, maar uiteraard zijn foto’s in een meisjeskamer onmisbaar. Deze foto’s maken je kamer gezellig. De foto’s zorgen ervoor dat je herinnerd wordt aan de mooie momenten die je hebt meegemaakt. De foto’s zorgen ervoor dat jij steeds positieve dingen ziet. De foto’s kunnen in lijsten gestopt worden, maar ook aan lijnen gehangen worden. Zoals eerder benoemd is het leuk om foto’s met lichten te combineren. Op deze manier worden de foto’s extra uitgelicht en dit maakt het erg mooi.