Easy Web Search
Image default
Hobby en vrije tijd

Nestelringen: onmisbaar voor leer fournituren en hobbyisten!

Wat zijn nestelringen voor soort ringen?

Onder nestelringen wordt een kleine variant van zeilringen verstaan. Beide soorten ringen worden gebruikt om gaten in bijvoorbeeld textiel, leer, schoenen of doeken sterker te maken en te voorkomen dat deze relatief zachte materialen uitscheuren. Wanneer een nestelring in schoenen wordt gebruikt, duidt men deze aan als veterring. De ringen zorgen ervoor dat de veters goed aangetrokken en vastgemaakt kunnen worden. Nestelringen worden gemaakt uit metaal, zijn doorgaans plat en worden via een werkwijze die stansen heet, laag voor laag gemaakt. Ze worden via een soort stempelmachine in het materiaal vastgezet door de onderkant van de ring om te buigen, of daar aan de andere kant een tegenring op vast te zetten.

 

Mogelijkheden en soorten nestelringen

Er zijn tal van formaten, soorten en uitvoeringen nestelringen verkrijgbaar. Meestal bestaan de ringen uit twee delen, namelijk de nestelring zelf en een onderring om deze goed te bevestigen. Maar de delen zijn ook los van elkaar verkrijgbaar en bruikbaar. Qua formaten ringen is er veel mogelijk. De kleinste ringen hebben een doorsnede van zo’n 4 mm, terwijl er ook ringen verkrijgbaar zijn die een doorsnede hebben van 9,5 tot wel 10,5 mm. Uiteraard is het de toepassingswijze van de ringen die de gewenste doorsnede bepaalt. Verder is er nog keuze aan kleursoorten. Populair zijn zilverkleurige ringen, ringen met een goudkleur, antraciet en zwarte uitvoeringen. Bij ringen geldt dat hoe meer er tegelijk aangeschaft worden, hoe voordeliger de stukprijs is. Verder kun je bij de ringen uiteraard ene stempel kopen om ze goed te kunnen bevestigen.

 

Bekijk ons nestelringenassortiment

Ga nu naar de website om het complete aanbod nestelringen te doorzoeken en jouw bestelling te plaatsen. Heb je vragen, dan kun je deze altijd per e-mail, via het online contactformulier of telefonisch stellen.