Easy Web Search
Image default
Vervoer en transport

Nascholing voor jouw code 95 kan je al in drie dagen tijd afronden!

Moet jij binnenkort gaan beginnen aan een nascholingscursus voor jouw vrachtwagenrijbewijs of een ander rijbewijs, dit kun je al binnen 3 dagen afronden en behalen. Dit kun je makkelijk doen 4 uur per dag thuis in combinatie met een aantal lessen in deze 3 dagen op locatie van een gecertificeerde rijschool in jouw buurt. Deze nascholingscursus kun je gemakkelijk doen in jouw eigen voertuig waarmee je werkt of je krijgt een voertuig van de gekozen rijschool op locatie. Verder is het wel aan te raden dat je serieus de tijd neemt om deze cursus die je thuis moet volgen ook serieus maakt want deze vervolgcursus dien je in een keer te behalen om vrachtwagenchauffeur te mogen blijven.

Deze code is voor elke beroepschauffeur verplicht en binnen in de Europese Uni maar ook daarbuiten. Dit valt onder vakbekwaamheid en zul je dus ook elke 5 jaar opnieuw moeten behalen om werkzaam te kunnen blijven binnen jouw beroep als chauffeur.

Wat moet je behalen?

Voordat de code 95 behaald kan worden dien je eerst voor een aantal theoretische vakken te slagen. Deze vakken zijn:

  • V2C: Administratie goederen en/of personen vervoer.
  • V3C: Cases en administratie
  • RV1: verkeer en techniek

Daarna dien je nog 2 praktijk gedeeltes te behalen en deze zijn eveneens verplicht voor het slagen van jouw code 95.

Deze zijn:

  • Praktische toets C of D (vrachtwagen of bus).
  • Besloten terrein toets (Vrachtwagen of bus).

Ben je geslaagd voor jouw code 95? Dan is deze 5 jaar geldig en dien je na die 5 jaar weer opnieuw op te gaan voor dit examen. Het examen en de nascholing bedragen samen in totaal 35 uur aan theorie en praktijk bij elkaar. Deze dien je in een keer te behalen.

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/