Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Machinebouw voor de voedingsindustrie

Machinebouw voor de voedingsindustrie bij Twin-Tech engineering

Goed werkende machines zijn de motor van vele industrieën en dat geldt zeer zeker ook voor de voedingsindustrie. Bij de productie van voedingsmiddelen, in een snel bewegende markt als deze, zijn kwaliteit en efficiëntie speerpunten die ieder jaar onderhevig zijn aan ontwikkeling en verbetering.

Bij Twin-Tech engineering uit Enschede snappen we dat als geen ander. We weten heel goed dat goede efficiënte machines niet zomaar ontstaan. Hier moet goed over nagedacht worden en specifiek afgestemd worden aan de wensen in de voedingsbranche. We streven naar resultaat door innovatie dankzij vakmanschap, expertise en de nieuwste technieken.

Altijd een machineontwerp op maat

Bij Twin-Tech gaan we terug naar de tekentafel. Met een team vol expertise gaan wij aan de slag om de wensen van onze opdrachtgever vanaf 0 te realiseren in een moderne machine dat de komende decennia uitstekend zal gaan presteren. Dankzij een uitgebreide probleemanalyse en de daarop volgend lijst met eisen en wensen, kunnen wij de ontwikkelingsfase starten. We werken in dit geval toe naar een werkend concept. Dit laten we zien in een 3D animatie waarbij alle verhoudingen en afmetingen tot in detail zijn uitgewerkt. Alleen zo kunnen wij precies presenteren wat wij voor ogen hebben.

Concept slimme fietsenopslag

Maatwerk engineering: van probleem naar oplossing

Ons volgende stap is de engineering en het uitwerken naar 3D technische tekening. Deze fase vormt de basis voor het uiteindelijke concept. Met een 3D technische tekening berekenen we sterktes, dichtheid, gewicht en optimalisaties die vereist zijn. Op basis van deze wensenlijst zoeken wij de best passende materialen. Gaan we voor licht en flexibel of sterk en meer gewicht? Alles is afhankelijk van de wensen van de klant. Uiteraard stemmen we dit af met de opdrachtgever met goed onderbouwd advies vanuit onze kant. Eenmaal bepaald kunnen we de basis leggen voor de technische bouwtekeningen. Goed om te weten is dat wij bij het ontwerpen de richtlijnen en voorschriften van de CE machine en HACCP voor hygiëne en veiligheid nauwkeurig opvolgen.

Realisatie van machines voor de voedingsmiddelen industrie

De laatste stap is in gang gegaan en betekent inhoudelijk dat we aan de slag gaan met prototyping, testen, fabricage en uiteindelijke realisatie. In deze laatste stap kunnen wij in onze eigen productiehal uitgebreid testen, monitoren en bijsturen tot het gewenste eindresultaat wordt behaald. Ook nodigen wij onze opdrachtgevers uit voor een 1e kennismaking met de nieuwe machines.

Liftkooi project voor Nestlé

 

Dankzij onze ervaring in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie weten we dat de diverse toepasbaarheden het proces complexer kunnen maken. Transport, wegen, sorteren, portioneren of het scheiden van voeding zijn elk totaal verschillende toepassingen die 100% nauwkeurigheid vereisen. Zodoende hebben wij de beschikking tot het maken van bijv. afweegmachines, doseerapparaten, schudzeven en transportbanden.

Maak kennis met de machinebouwers & ingenieurs van Twin-Tech

De kern van machinebouwer Twin-Tech engineering bestaat uit een jong en gedreven team met een passie voor engineering. Geen opdracht is voor ons te complex. We hebben vol trots gewerkt aan mooie projecten in binnen- en buitenland. Enkele van onze opdrachtgevers zijn, Project Prefab Amsterdam, Nestlé, Vosteq en Aircrete Europe.

Meer weten over Twin-Tech BV? Download onze gratis brochure op onze website, of kom langs en maak een afspraak.

https://www.twin-tech.nl/