Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Kilometerregistratie bij meerdere bestuurders

Een kilometerregistratie bijhouden is in de loop der jaren een stuk eenvoudiger geworden. Waar dat vroeger met pen en papier werd gedaan, kan dat tegenwoordig volledig automatisch met behulp van een kilometerregistratiesysteem. Maar hoe zit het precies bij een kilometerregistratie waarbij er meerdere bestuurders per voertuig zijn?

 

Waarom kilometerregistratie

Laten we beginnen bij het beantwoorden van de belangrijkste vraag: wanneer is het belangrijk om een kilometerregistratie bij te houden? Als u beschikt over een auto van de zaak, dient er over het loon van de auto belasting betaald te worden: de zogenaamde bijtelling. Indien u geen bijtelling wilt betalen, kunt u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ ondertekenen en een kilometerregistratie bijhouden. Hiermee toont u aan dat er maximaal 500 km privé per jaar met de auto van de zaak is gereden.

Meerdere bestuurders

Bij sommige bedrijven staat er één auto voor de deur waar iedereen gebruik van kan maken. Als dat het geval is, moet er bij iedere rit bijgehouden worden wie er heeft gereden. Er zijn speciale GPS trackers die in combinatie met bestuurdersidentificatie de bestuurder die gaat rijden kan identificeren. Op het moment dat u in de auto stapt en het contact aan zet, klinkt er een harde pieptoon. Door uw eigen ‘tag’ in te scannen, weet de GPS tracker wie er heeft ingescand en wie er rijdt. Het maakt niet uit over hoeveel auto’s uw wagenparkbeheer beschikt: de persoonlijke tag van een bestuurder kan in iedere auto gebruikt worden. De GPS tracker registreert de bestuurder automatisch in de kilometerregistratie.

 

Eenvoudig in gebruik

Kortom: een kilometerregistratie is ook eenvoudig bij te houden als er meerdere bestuurders gebruik maken van dezelfde auto. Het gebruik van bestuurdersidentificatie is gemakkelijk en wordt niet vergeten door de pieptoon die klinkt bij het starten van de auto. Door het scannen van de tag komt de juiste bestuurder bij de juiste rit te staan in de kilometerregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/