Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Kies voor het gemak van een smart boiler.

Kies voor het gemak van een smart boiler.

De tijd is daar om nu eindelijk eens over te stappen van een gas- naar een elektrische boiler voor het verwarmen van je douche/bad/kraanwater.

Een elektrische boiler is een eenvoudigweg een vat met water met daarin een verwarmingselement en een thermostaat. 

Het verwarmingselement werkt in het geval van een elektrische boiler uiteraard op elektriciteit en verwarmt zo het water in de boiler
Met de thermostaat valt de temperatuur te regelen.

Een elektrische boiler is in tegenstelling tot een gas boiler, overal te plaatsen. Bij een elektrische boiler vind er namelijk geen verbranding plaats en is er ook geen kans op koolmonoxidevergiftiging. Een elektrische boiler kan dus ook in niet geventileerde ruimtes geïnstalleerd worden.

Door de ontwikkeling van nieuwerwetse elektrische boilers en daarmee ook de ontwerpen nemen ze weinig ruimte in en kunnen zo gemakkelijk geplaatst worden in een badkamer- of keukenkastje. Dit komt doordat bij de nieuwse modellen gebruik wordt gemaakt van 2 cilindrische tanks. Omdat de tanks kleiner zijn dan bij een traditionele boiler wordt ook de opwarmtijd verkort. Kortom, het water is sneller op temperatuur zonder dat dit meer energie hoeft te kosten. 

 

  

 

De slimheid van de nieuwste DAT boilers.

De in Europa geproduceerde elektrische boilers van het merk DAT onderscheiden zich door hun hoge betrouwbaarheid en hoge energie labels. 

De DAT Aparici fabriek werkt bovendien met de nieuwste soorten isolatieschuim wat wellicht voor een hoger gewicht zorgt, maar wel aantoonbaar een betere isolatiewaarde heeft. Dit resulteert ook in een lager energieverbruik. Bijna alle DAT boilers hebben dan ook een energielabel A of B.

Met de ECO Smart controller heeft de DAT Aparici Energielabel B gekregen. Deze SMART controller meet gedurende 7 dagen jouw persoonlijke  verbruik en programmeert zichzelf dan aan de hand van een speciaal algoritme zo, dat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt. 

Er wordt dus nooit onnodig bijverwarmt.

Deze slimme elektrische boilers, maar ook vele andere kwaliteits merken boilers en elektrische cv’s, zijn in Nederland verkrijgbaar via;

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/