Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Je brommobiel verzekeren, hoe ga je precies te werk?

Heel veel mensen maken op een zeker ogenblik de keuze om een brommobiel te kopen. Het gaat hierbij dan ook voor velen om een fantastisch gemotoriseerd voertuig die betaalbaar is en je tegelijkertijd toch meeneemt naar die plaatsen die je wil bezoeken. Met het kopen van een brommobiel komen uiteraard ook een aantal verplichtingen. De belangrijkste verplichting waar je rekening mee moet houden heeft vooral te maken met het afsluiten van een geschikte verzekering. Wil je graag je brommobiel verzekeren, maar is het voor jou nog niet direct duidelijk waar nu precies te beginnen? Dan zal de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld bij weten te helpen.

Welke dekkingen wil je graag voorzien voor je brommobiel?

Wil je graag een brommobiel verzekeren? Dan zal je, je daarbij altijd de vraag willen stellen op welke verschillende manieren dit gemotoriseerd voertuig kan worden verzekerd. Net zoals voor bijvoorbeeld de autoverzekering en de motorverzekering geldt ook voor het verzekeren van een brommobiel dat er een keuze kan worden gemaakt uit drie soorten verzekeringen, namelijk:

 1. De WA-verzekering;
 2. De beperkt cascoverzekering;
 3. De volledige cascoverzekering;

De manier waarop je, je brommobiel uiteindelijk gaat verzekeren zal worden bepaald door onder meer de waarde van het voertuig en de frequentie waarmee je er mee gaat rijden. Voor mensen die bijvoorbeeld hun bromfiets slechts uithalen om er sporadisch eens mee te gaan rijden geldt in de praktijk dat het afsluiten van een volledige cascoverzekering wellicht niet meteen de beste keuze zal zijn. Ben jij echter iemand die bijvoorbeeld elke dag opnieuw de brommobiel gebruikt, met name om mee naar het werk te rijden? Dan wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal.

Wanneer kies je dan wel voor de allrisk brommobielverzekering?

Ondertussen is het wel duidelijk waarom of beter gezegd wanneer je niet moet kiezen voor de allrisk brommobielverzekering. De vraag die velen zich dan nu ongetwijfeld zullen stellen is wanneer je dat wel moet doen. Wel, hiervoor moet je eigenlijk voldoen aan één van deze voorwaarden, namelijk:

 1. Je moet aanzienlijke afstanden afleggen met je brommobiel;
 2. Je hebt ervoor gekozen om een erg dure brommobiel te kopen;

Voldoe jij niet aan één van de twee bovenstaande voorwaarden? Dan zal je kunnen vaststellen dat het afsluiten van een allriskpolis voor je brommobiel wellicht een beetje teveel van het goede is. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat de kosten voor zo’n allrisk behoorlijk stevig kunnen oplopen. Hou er verder ook rekening mee dat het afsluiten van een dergelijke polis in de praktijk niet altijd tot de mogelijkheden behoort. Van zodra een brommobiel te oud is zal je namelijk tot de conclusie komen dat een verzekeraar ze wellicht niet langer allrisk zal willen verzekeren.

Hoeveel kost een brommobiel verzekeren?

De prijs die je moet betalen voor een brommobielverzekering is in de praktijk afhankelijk van een behoorlijk aantal verschillende factoren. In eerste instantie is er uiteraard het soort brommobielverzekering die je wenst af te sluiten. Het spreekt voor zich dat deze de basis vormt voor de kostprijs die je voor je brommobiel verzekeren dient te betalen. Dat is echter niet alles. Bij het bepalen van de verzekeringspremie wordt er dan ook eveneens gekeken naar onder meer:

 • Het vermogen waar de brommobiel over beschikt;
 • De rijgeschiedenis van de bestuurder van de brommobiel;
 • De eventuele accessoires die mee moeten worden verzekerd;

Je moet er in ieder geval bij stil blijven staan dat een brommobiel verzekeren ook sterk in kostprijs kan verschillen afhankelijk van de verzekeraar waarbij je de prijs gaat bekijken. Voor elk type van verzekering voor een gemotoriseerd voertuig geldt in de praktijk dat ze over een behoorlijk concurrentieel karakter beschikt. Dit betekent dat verzekeraars graag een extra tandje bijsteken om hun verzekering aan meer mensen te kunnen verstrekken. Het afsluiten van een verzekering voor je brommobiel zonder eerst even een vergelijking uit te voeren is dan ook nooit een goed idee.

Hoe kan je besparen op je brommobiel verzekeren?

Je brommobiel verzekeren gaat in de praktijk uiteraard altijd gepaard met bepaalde kosten. Dat spreekt voor zich. Gelukkig is het zo dat er behoorlijk wat mogelijkheden bestaan om deze kosten te kunnen drukken. We maken op dit vlak in ieder geval een onderscheid tussen deze bespaaropties:

 1. Bekijk of er sprake is van een eigen risico op je verzekering of niet;
 2. Zorg ervoor dat je geen verzekering afsluit die over te uitgebreide dekkingen beschikt;
 3. Voorkom het afsluiten  van overbodige dekkingen voor je brommobiel;
 4. Voer altijd een vergelijking uit tussen verschillende verzekeraars;

Door aandacht te besteden aan de vier aangehaalde bespaartips hierboven zal je meteen tot de conclusie kunnen komen dat het mogelijk is om een significante besparing te realiseren op het afsluiten van jouw brommobielverzekering. Dit zorgt er uiteraard voor dat je, je periodieke kosten in de praktijk aanzienlijk zal weten te drukken en dat is mooi meegenomen voor iedereen.

Hoe kan je de brommobielverzekering vergelijken?

Eén van de belangrijkste mogelijkheden waarover je beschikt om te besparen op je brommobiel verzekeren is het uitvoeren van een vergelijking. Daarbij is het vooral van belang om er rekening mee te houden dat de uitkomst van de vergelijking betrouwbaar moet zijn. In de praktijk is het tegenwoordig mogelijk om een keuze te maken uit twee verschillende vormen  van vergelijken, namelijk:

 1. Je kan een vergelijking uitvoeren op de website van een verzekeraar;
 2. Je hebt de mogelijkheid om te vergelijken door middel van een objectieve vergelijkingssite;

In het merendeel van de gevallen zien we dat mensen ervoor kiezen om een vergelijking voor de verzekering voor hun brommobiel uit te voeren op de website van hun vaste verzekeraar. Dat is natuurlijk zeker een mogelijkheid, alleen moet het gezegd dat deze keuze in de praktijk niet altijd de beste blijkt te zijn. Het is namelijk goed mogelijk dat de uitkomst van de vergelijking enigszins wordt gestuurd zodat de verzekering van de verzekeraar in kwestie wordt aangeprezen… ook al is deze dus mogelijks niet de meest interessante brommobielverzekering die beschikbaar is.

Wil je dus met andere woorden besparen op je brommobiel verzekeren terwijl je daarbij nog altijd bent verzekerd van de meest interessante polisvoorwaarden? Dan is het eigenlijk altijd een must om ervoor te kiezen om een objectieve vergelijking op een vergelijkingssite uit te voeren. En daarvoor ga je natuurlijk naar https://www.diks.nl/.