Easy Web Search
Image default
Auto's en Motoren

Ik heb mijn schadeauto verkocht

Afgelopen week is mijn auto betrokken geweest bij een kop-staart botsing. Einde oefening. Net nu ik hem te koop had gezet. Gelukkig kreeg ik een tip waardoor ik mijn auto toch nog voor een beetje schappelijke prijs van de hand heb kunnen doen.

De keuze om mijn auto te verkopen is ingegeven door het feit dat ik via mijn werkgever de mogelijkheid kreeg om een elektrische auto te leasen. Super aantrekkelijk. Niet alleen vanwege de voordelen op de bijtelling die elektrisch rijden biedt, maar ook zeker vanuit mijn persoonlijke overtuiging dat we de klimaatproblematiek serieus moeten nemen. Mijn auto kocht ik zes jaar geleden tweedehands en heb er met plezier vele veilige kilometers in gereden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

De botsing was niet eens per se hard te noemen, maar veroorzaakte behoorlijk wat schade aan mijn auto. De wagen voor mij moest plotseling remmen omdat er een fietser zomaar links afsloeg. Het was regenachtig en de weg was nat. Ik reageerde voor mijn gevoel niet eens te laat, maar kwam toch met een klap tegen de achterkant van mijn voorganger tot stilstand. Nog geen seconde later volgde de tweede klap. De auto achter mij kon ook niet meer op tijd remmen en knalde tegen mijn auto aan. Gelukkig was iedereen in orde, maar wat een pech. Ik had net de te koop-advertentie online gezet.

Opkoper van schadeauto’s

Een vriend van me wees me op de mogelijkheid om mijn auto te verkopen aan een opkoper. Je schadeauto verkopen is mogelijk! Er is een gespecialiseerd bedrijf in Nederland op de markt actief waar je schadeauto verkopen gemakkelijk en snel geregeld is. Een bezoek aan de website overtuigde mij dat dit de partij was waar ik nog een goed bedrag voor mijn auto kon ontvangen. De auto eerst laten repareren en deze dan alsnog via een advertentie aan een andere particulier verkopen zou niet rendabel zijn. Om de gemaakte kosten aan reparaties terug te verdienen in de verkoop, zou mijn auto gezien het overige aanbod veel te duur maken. Dus ik moest genoegen nemen met een lager, maar gezien de staat van mijn auto, zeer net bedrag.

Snel en gemakkelijk geregeld

De procedure om je schadeauto verkoop rond te maken is heel gemakkelijk. Je vult de gegevens van je auto in op de website inclusief een aantal foto’s van onder andere de schade. Je ontvangt per e-mail snel een offerte en als je daar akkoord mee gaat, wordt je auto door het bedrijf op korte termijn bij je opgehaald en ontvang je het geld. Zo kon ik toch nog met een goed gevoel afscheid nemen van mijn auto.