Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Huis schoonhouden met een kat, 4 tips!

Kattenliefhebbers weten het wel. Met een kat in huis heb je wel meer werk. Niet dat het erg is, maar het is wel iets waar je rekening mee kunt houden. Wil jij misschien ook een kat? Dan is het handig om vooraf al dingen voor te bereiden, als je het huis ook een beetje schoon wilt houden.

Tip 1: koop een bankstel hoes

Misschien staat er een hele oude bank in de kamer die wel vies mag worden of misschien zelfs al op sommige plekken een beetje beschadigd is. Wellicht maakt het je dan niet zoveel uit. Een hele mooie goede bank wil je wel heel houden. Een kat kan gaan ‘melken’, dat is met de pootjes en de nagels ergens inzitten en dan het kapot gaan krabben. Het is wel fijn dat de kat dit niet met jou bank doet.

Wat kun je daaraan doen? Je kunt ten eerste al een bankstel hoes. Tegenwoordig is een bankstel hoes ook niet meer zo duur, dus dat is echt de moeite wel waard. Daarnaast moet de kat wel ergens zijn nagels aan kunnen slijten, dus een krabpaal is geen overbodige luxe.

Denk ook na of je nog wel veel kussens op de bank wilt, als je dat hebt. Dit zijn de plekken waar vaak de kattenharen zich in zetten. Of kies voor kussens die daar niet zo vatbaar voor zijn.

Tip 2: koop een robot stofzuiger

Reken er maar op dat je vaker moet stofzuigen, wil je het nog een beetje prettig houden in huis. De kattenharen zullen je tegemoet vliegen. De bank zul je zelf nog moeten stofzuigen, maar met een goede robotstofzuiger, hoef je niet de hele kamer zelf te stofzuigen.

Tip 3: een kortharige kat

Natuurlijk is het meest belangrijke dat je een klik voelt met de kat. Je wordt als het goed is voor een hele lange tijd huisgenoten. Maar mocht je nog geen kat hebben, overweeg ook gerust een kortharige kat. Dit scheelt namelijk wel qua schoonmaken.

Tip 4 kledingroller

Je zult zien dat je met een kat in huis, binnen een mum van tijd jouw kleding onder de kattenharen kan hebben zitten. Zorg dus voor een zogenaamde kleding roller die haren verwijderd.

https://review-pagina.nl/