Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Houten vloerconstructie in je nieuwe huis

Door de eeuwen heen zijn er een groot aantal huizen gebouwd waarbij een houten vloerconstructie is gebruikt. Wanneer je hier een ander type vloer overheen wilt leggen, maar de houten vloer niet juist is uitgevlakt, kunnen er vervelende dingen gebeuren. Deze vloeren lopen namelijk niet altijd recht of zelfs extreem scheef, zoals in menig Amsterdams pand. Ook hebben houten vloeren veelal kieren en is er niet altijd sprake van een strakke overgang op de kop.

Hoe kun je een houten vloer egaliseren?

Het egaliseren van een houten vloer kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo is het mogelijk om de vloer uit te vlakken met behulp van platen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van egaline én het is mogelijk om te werken met fermacell platen.

Houten vloer egaliseren met behulp van egaline

De techniek met egaline wordt door professionals het vaakst gebruikt bij de houten vloer egaliseren. Bij niet zuigende ondergronden werk je eerst met een primer. Vervolgens zet je een polymeer rand als werk plint en bevestig je een strook daar waar je de egalisatie wilt stoppen. Het is belangrijk om de randen af te kitten, zodat de egaline niet onder de strip kan komen. Nu komt het uitgieten van het materiaal, zorg dat je in banen werkt en bij voorkeur met twee man. De banen moeten namelijk binnen 20 minuten worden uitgegoten, om zichtbare overgangen te voorkomen. Tot slot is het van belang om de egaline goed uit te spanen, om zodoende een volledig uitgevlakte houten vloer te realiseren.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-houtenvloer/