Easy Web Search
Image default
Vervoer en transport

Hoe kies je een verhuisbedrijf?

Eindelijk heeft u de woning gevonden die u zo graag wilt, nu moet u alleen nog veranderen! Het transporteren van meubilair van het ene huis naar het andere is helemaal niet gemakkelijk. Dingen op hun plaats zetten en alles uitpakken is een vervelend gedoe als het contract met de verhuizer niet goed doordacht is.

Uw rol als consument gaat veel verder dan alleen het inhuren van het verhuisbedrijf. Onderzoek naar de geschiktheid van het bedrijf, mogelijke klachten of onregelmatigheden geven een beetje werk, maar veel meer gemoedsrust als alles zonder panne in het nieuwe huis aankomt. Kijk hoe je dit doet:

Beoordeel de reputatie van het verhuisbedrijf

De eerste stap is het controleren op klachten die al zijn ingediend via evaluatie sites. De meest voorkomende klachten betreffen de vergoeding van beschadigde meubels. Hoewel het bedrijf de verplichting heeft om al zijn goederen in perfecte staat te leveren, gebeuren er toch ongelukken. Het belangrijkste is de houding van het bedrijf in deze situaties.

Zoek naar verhuisbedrijven die de steden van uw interesse bezoeken, kijk of er geen klachten zijn en selecteer na deze zoektocht minstens drie om de volgende stappen te volgen.

Begrotingen vergelijken

Bedrijven zijn wettelijk verplicht om een budget te maken, maar sommige van hen rekenen het werk aan, wat een bezoek aan uw huis kan inhouden om de waarde van het meubilair en de ruimte die ze zullen innemen in de vrachtwagen te beoordelen. Krijg deze gegevens bij het eerste gesprek, zodat er geen onaangename verrassingen zijn als de borgsteller naar uw huis gaat. Evalueer met enkele schattingen in de hand welke de beste optie voor u is.

Schriftelijke verslagen zorgen voor veiligheid

Bij het kiezen van een verhuisbedrijf formaliseer je het proces. Maak altijd een contract met de vervoerder en lees alle clausules aandachtig door. De verzekering van de vervoerde goederen is niet verplicht, maar het is ook een goede veiligheidsmaatregel.

Om meer controle te hebben maak je een lijst van alle te vervoeren goederen en de geschatte waarden. Zet alle details van het meubilair in deze lijst en vraag een vertegenwoordiger van het bedrijf om twee exemplaren te controleren en te ondertekenen, één voor u en één voor het bedrijf.