Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Het hebben van een duurzaam bedrijf

Duurzaamheid is een concept dat steeds belangrijker wordt. Je kunt dingen in het dagelijks leven veranderen om meer duurzaam bezig te zijn. Ook als bedrijf is het belangrijk om duurzaam bezig te zijn. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om toch meer aan het milieu te denken. Dit zijn simpele dingen die je zo gedaan hebt maar het kan ook iets zijn dat meer tijd en geld kost. In deze blog zetten we een aantal opties voor je op een rijtje.

 

Bewust omgaan met licht en apparaten

Energie verspillen doen we allemaal. We laten computer vaak te lang aan staan terwijl we ze niet gebruiken. Een handige tip is om eigenlijk alleen stekkerblokken te gebruiken met een schakelaar, deze kun je aan het einde van de dag allemaal makkelijk uitzetten. Als je apparaten wilt vervangen kies dan ook voor een duurzame optie. Ook je gloeilampen vervangen voor LED lampen is belangrijk. Een van de belangrijkste tips is om het licht uit te zetten in plekken waar je ook echt niet bent. Dit zijn simpele dingen die nog wel eens vergeten worden.

 

EED energie audit

EED energie audit is een richtlijn voor bedrijven en heeft te maken met duurzaamheid. In het EED energie audit zijn de Europese richtlijnen voor energieverbruik omschreven. Een keer in de 4 jaar moet elk bedrijf een energie audit moet uitvoeren. Je moet de bestaande energiestromen laten zien, belangrijke factoren van energieverbruik, hoe je energie wilt gaan besparen en de kosten hiervan. Dit is heel wat maar zo is er een beter overzicht over het energie verbruik van bedrijven.

 

Recyclen door te scheiden

Afval scheiden is ontzettend belangrijk. Doordat we afval scheiden kunnen we het ook weer hergebruiken. Zo hoeven we niet altijd nieuwe grondstoffen te gebruiken en gaat onze planeet langer mee. Zorg daarom dat de mensen op je werk de mogelijkheid hebben om hun afval te scheiden.

 

Footprint maken

Als je echt serieus bezig wilt gaan zijn met het verduurzamen van je bedrijf kun je een footprint laten maken. Dit kun je doen zodat je een beter inzicht krijgt van je CO2-uitstoot als bedrijf of zo kun je een plan opstellen voor je bedrijf.