Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Handige tips en tricks voor je nieuwe laminaatvloer

Wil je graag een laminaatvloer gaan kopen, dan kan het voordelig zijn om dit artikel even door te lezen. Hierin geven we je namelijk handige informatie en tips mee over laminaat vloeren. Een laminaat vloer is namelijk een van de bekendere vloersoorten die nog steeds veel wordt gekozen. De verschillende gelamineerde lagen maken het laminaat sterk en makkelijk te leggen. Er zijn veel leuke soorten laminaatvloeren te vinden. Heb je nog een beetje hulp met je zoektocht nodig, lees dan zeker de alinea’s hieronder even door.

 

Handige informatie over de gebruikersklasse van laminaat

Als je laminaat gaat kopen, dan kun je de gebruikersklasse hiervan inzien. Deze gebruikersklasse is belangrijk, want het bepaald de sterkte van het laminaat. Zo heb je de klasse 21 of 22, die nauwelijks verkocht wordt. Deze is namelijk voor licht gebruik, bijvoorbeeld op de zolder. Gebruikersklasse 23 of 31 is dan weer voor intensiever gebruik, bijvoorbeeld in de gang van een gezinswoning of in een commerciële omgeving. Gebruikersklasse 32 of 33 is dan weer de meest gebruikte klasse voor intensief gebruik, bijvoorbeeld in een woning of kantoren. 

 

Het voordelige van een laminaat vloer

Als je voor een laminaatvloer kiest, dan kies je voor de vele voordelen die hierbij komen:

  • Laminaat heeft een natuurlijke uitstraling. 

  • Laminaat is redelijk voordelig, vooral tegenover andere vloersoorten. 

  • Laminaat is makkelijk te onderhouden en schoon te krijgen. 

  • Laminaat is duurzaam en gaat lang mee.

  • Laminaat kan tegen een beetje water of vocht. 

  • Laminaat kan worden gecombineerd met vloerverwarming. 

  • Je kunt zelf makkelijk laminaat leggen. 

 

Tip 1: zo kies je een leuke laminaat vloer uit

De eerste tip die we je willen meegeven in dit artikel is hoe je het beste op zoek kan gaan naar het laminaat van je dromen. Bedenk je ten eerste in welke gebruikersklasse het laminaat moet liggen. Daarna kun je andere voorkeuren opschrijven, zoals welke kleur, licht- of donkerheid, breedte en lengte, formaat et cetera zoekt. Op deze manier kun je gericht op zoek naar de beste laminaat vloer die bij deze gebruikersklasse en voorkeuren past. De opties die hierbij horen kun je dan vergelijken en zo de leukste uitzoeken. 

 

Tip 2: laat je nieuwe laminaat vloer door professionals leggen

Onze tweede tip is om je nieuwe laminaat vloer te laten leggen door een professional. Een laminaat vloer is makkelijk zelf te leggen, maar toch raden we er aan vakmensen bij te halen. Zo weet je namelijk zeker dat de vloer goed gelegd wordt en kun je nog tips vragen over het onderhouden van de vloer. Als de vloer goed gelegd is en goed verzorgd wordt, kun je er nog lang mee blijven doen. 

Voordelig laminaat bestellen doe je online via LAB21.nl!